دفتر کار بادیز

کارفرما

آقای اژدری

نوع

اداری

موقعیت مکانی

تهران، گاندی

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1390

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

گروه طراحی شیپ

طراحی داخلی اداری مستلزم رعایت ضوابط و استانداردهای خاصی است. این فضاها با عملکردهای متفاوتی که دارند، الزامات طراحی خاصی را ایجاد می‌کنند. از یک طرف بحث زیبایی فضا مطرح است و از طرف دیگر عملکرد. هر چند که این دو عامل هیچ گاه از هم جدا نبوده‌اند.

در نظر گرفتن اصول زیبایی‌شناسی به همراه رعایت قواعد چیدمان و سازمان‌دهی فضا، در طراحی دکوراسیون اداری اهمیت زیادی دارد. چرا که این فضاها باید علاوه بر تأمین آرامش کارمندان و پیشبرد راندمان کاری شرکت، برای عبور و مرور ارباب‌رجوع هم فضای کافی داشته و طراحی اصولی و دقیقی داشته باشند. در طراحی دفتر کار بادیز توسط شرکت معماری شیپ ، راهکارهای طراحی خوبی ارائه شده است که در ادامه خواهید خواند. توضیحات توسط طراحان ارائه شده است.

طراحی داخلی دفتر کار کوچک

هر دفترکار بر اساس موقعیت، نوع فعالیت، متراژ و ماهیت آن شرکت می‌تواند طراحی متفاوتی داشته باشد و هر طراحی پیچیدگی‌های خاص خودش را دارد. در طراحی داخلی دفتر کار کوچک، انعطاف‌پذیری اهمیت بسزایی دارد. به طور مثال از یک فضا می‌توان به عنوان اتاق جلسه و یا فضای کار تک نفره استفاده کرد. تمامی این کاربری‌ها بسته به نیاز کارفرما و میزان فضای موجود برای داشتن آنها می‌تواند تغییر کند.

در طراحی دفتر کار بادیز، بنا به متراژ و درخواست کارفرما از فضایی کوچک به عنوان بخش منشی و یک اتاق اضافی به عنوان اتاق کار کوچک استفاده شد. ولی با توجه به متراژ بالای اتاق مدیریت، از بخشی از آن به عنوان فضای جلسات با مهمانان ویژه و VIP استفاده کردیم. همچنین با توجه به درخواست کارفرما مبنی بر داشتن میز و صندلی متفاوت و خلق فضایی شیک و منحصر به فرد، نسبت به طراحی این امکانات اقدام شد. بهترین انتخاب برای ایجاد چنین فضایی، بهره‌گیری از متریال گرم و جذاب چوب است. با استفاده از این متریال علاوه بر اینکه فضا از یکنواختی و سردی خارج می‌شود، حس صمیمیت و آرامش نیز به فضای کاری القا خواهد شد. به این ترتیب کارمندان و مراجعین در این فضا کمتر دچار کسالت و خستگی می‌شوند.

متریال و رنگ‌های مورد استفاده در طراحی دکوراسیون داخلی اداری

بدون تردید در محل کاری که حجم کار بالا است و استرس زیادی برای کارمندان وجود دارد، باید تا حد امکان با استفاده از ترکیب رنگ‌های روشن و تیره از یکنواختی و خسته‌کنندگی فضا بکاهیم. برای ارائه‌ی این ترکیب‌بندی، رنگ غالب را رنگ سفید قرار دادیم که برای دیوارها و سقف مورد استفاده قرار گرفت. رنگ چوب را نیز برای لمینیت کف و دیگر عناصر دکوراتیو در نظر گرفتیم. کنتراست رنگی تیره و روشن ایجاد شده در فضا، باعث می‌شود از حالت عادی بزرگ‌تر نشان داده شده و جذابیت بصری بیشتری داشته باشد. همانطور که گفته شد، متریال چوب با توجه به خواص منحصر به فردی که دارد، برای طراحی داخلی اداری کاربردهای متنوعی می‌تواند داشته باشد. از پارتیشن‌های اداری گرفته تا طراحی‌های دکوراتیو و مبلمان، چوب متریال پرطرفداری است و در تمام سبک‌های طراحی می‌توان از آن استفاده کرد.

نور پردازی دفتر کار

بدون تردید به جز داشتن محیطی با رنگ‌های جذاب، زیبایی نور طبیعی در صورت وجود در محیط کار نیز، غیر قابل انکار است. نورخورشید به ما حس سرزندگی و شادابی می‌دهد و می‌تواند به راحتی در فضا پخش شده و باعث شود محیط دلبازتر و بزرگ‌تر جلوه دهد. البته در محیط‌های کاری امروزی تنها نورطبیعی جوابگوی تمام نیاز نیست و لازم است برای تأمین روشنایی استاندارد محیط کاری از نورهای مصنوعی مناسب نیز استفاده کنیم.

برای داشتن نورپردازی مناسب، لازم است سبک طراحی و معماری فضا را نیز در نظر بگیریم. برای نمونه، در طراحی فضای کلاسیک استفاده از لوستر و دیگر موارد تزئینی این سبک بسیار مهم به نظر می‌رسد. در حالی که در طراحی مدرن استفاده از نورهای مخفی در داخل و یا خارج قاب‌های کناف استفاده شده در سقف و یا داشتن هالوژن به عنوان عنصری مخفی در سقف می‌تواند نیاز ما را تأمین کند.

در طراحی داخلی دفتر کار بادیز، با توجه به در نظر گرفتن سبک مدرن به عنوان سبکی ساده ولی شیک، از نورپردازی مدرن نیز استفاده شده است. به این ترتیب با ایجاد قاب‌هایی در داخل کناف اجرا شده در سقف از نور مخفی استفاده کرده و برای بقیه فضاهای سقف و یا حتی در گوشه‌های کف لمینیت اتاق مدیریت نیز از هالوژن‌هایی با شدت نور مناسب استفاده کردیم. با در نظر گرفتن تمام این جوانب، فضای کاری جذاب با نورپردازی استانداردی ارائه دادیم که رضایت کارفرما را به همراه داشت.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما