طراحی ویلای کلاسیک

کارفرما

آقای آقاجانی

نوع

ویلا

موقعیت مکانی

لواسان

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1397

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

گروه طراحی شیپ

طراحی ویلای کلاسیک

طراحی ویلای کلاسیک به عنوان سبکی شناسنامه دار که نشان از عظمت، اعتبار، شکوه دارد. این سبک از دیرباز تا امروز همواره نشانه ای از جایگاه طبقاتی و اجتماعی افراد بوده است. در طراحی ویلا کلاسیک تنوع متریال ساختمانی نسبت به طراحی ویلای مدرن کمتر و بیشتر نمای سنگ برای طراحی ویلای کلاسیک به کار می رود. ابزار ها و مجسمه های سنگی، قوس و طاق ها، سراهی ها و.. از وجوه بارز طراحی ویلای کلاسیک مطابق با ساختمان های قدیم یونان و ایران باستان میباشد.

آب نما های به کار رفته در طراحی ویلای کلاسیک به شیوه سنتی طراحی شده و عموما روشنایی فضای داخلی ویلای کلاسیک بیش از طراحی ویلای مدرن و با استفاده از نور طبیعی و نور مصنوعی است.

در طراحی این ویلای کلاسیک توسط گروه معماری شیپ ، نوعی از اغراق در گستردگی فضاهای داخلی ویلا به واسطه نمایش عظمت و سبک تجمل گرایانه آن به چشم میخورد که از ملزومات این شیوه معماری است.

طراحی سازه در ویلای کلاسیک

طراحی سازه در این ویلای کلاسیک با توجه به تعدد ستون ها و نیاز به نمایش سر ستون و پاستون ها، معمولا جانمایی ستون ها در دید و محلی قرار گرفته اند که بیشترین بازده بصری را داشته باشند.

برخلاف طراحی مدرن که ستون ها دیده نمیشوند همچنین در طراحی ویلای کلاسیک به علت ابزار ها و کارهای زیادی که بر روی سقف ها و دیوار ها انجام میگردد، امکان تعبیه سقف های کاذب به مراتب بیشتر است و در طراحی تاسیسات سبک کلاسیک به راحتی امکان مخفی کردن دریچه های تهویه و سایر تاسیسات سقفی و پنهانِ بنا در محیط کاذب سقف و دیوار وجود دارد.

نقش تزئینات در طراحی ویلای کلاسیک

سبک کلاسیک در معماری بر خلاف سبک مدرن طرفدار تجملات و تزئینات است. سرستون‌ ها، آینه ها، گچ بری های متنوع در طراحی داخلی ویلا از شاخصه های این سبک است. در طراحی این ویلا نیز از المان های کلاسیک غربی استفاده شده است. ایوان های پیش آمده ، تراش ها و تزئینات الحاقی روی نما و مجسمه ای در محوطه تماماً از الزامات سبک کلاسیک هستند که در این ویلا به خوبی دیده می شود.

تقارن در طراحی معماری کلاسیک

زیبایی شناسی سبک کلاسیک تفاوت های زیادی با سبک مدرن دارد. یکی از این تفاوت ها بهره گیری از تقارن در تمام اجزا است. برای مثال در طراحی ورودی این ویلا خواهید دید که انگار خطی در وسط قرار داده شده و بر عکس یک سمت در طرف دیگر قرار دارد. این ویژگی به بنا احساس ابهت و شکوه می دهد و هویت آن را مشخص می کند.

محوطه سازی نیز در طراحی ویلا کلاسیک از همان تقارن موجود در طراحی ویلا تبعیت کرده و به شکل باغ های قدیمی ایرانی همه چیز متقارن اجرا می شود. حوضی در وسط و باغچه هایی در اطراف شاخصه ی اصلی طراحی باغ و محوطه به سبک کلاسیک است. در ادامه توضیحاتی در مورد طراحی محوطه این ویلا که توسط شرکت معماری شیپ طراحی شده است خواهید خواند.

طراحی محوطه و فضای سبز در ویلا کلاسیک

طراحی محوطه ویلا از سبک مورد استفاده در طراحی بنا تبعیت کرده است. وجود مجسمه و آبشاری در قسمت ورودی و استخری در حیاط ویلا، زیبایی کلاسیک آن را تکمیل کرده است. تقارن در تمام اجزای طراحی محوطه این ویلا به وضوح دیده می شود. دسترسی ها بسیار روشن و شفاف بوده و همه چیز در عین باشکوه بودن، قابل درک و زیبا است.

فضای سبز و باغ ها در معماری کلاسیک تمام دنیا جایگاه ویژه ای داشته اند. با دیدن کاخ ها و عمارت های قدیمی می توانیم خوب به این نکته پی ببریم. در طراحی این ویلا نیز سعی شده است از المان های طراحی کلاسیک در محوطه استفاده شده و در جاهای مشخصی گل و گیاه و درخت داشته باشیم. وجود گیاهان در طراحی محوطه ویلا ، باعث زیبایی هر چه بیشتر آن شده و حتی می تواند نقش محافظی در برابر دید مزاحم ایفا کند.

رنگ و متریال در طراحی ویلا کلاسیک

وقتی اسم سبک کلاسیک را می شنویم ناخودآگاه به یاد نماهای سنگی عظیم با تزئینات بسیار می افتیم. یا برای مثال در طراحی داخلی زرق و برق و تزئینات زیاد مانند گچ بری ها و آینه کاری ها را مجسم می کنیم با مبلمان سلطنتی و رنگ های سفید و طلایی.
در طراحی این ویلا نیز از متریال سنگ با رنگ روشنی استفاده شده است که نشانه بارز سبک آن است. پنجره های بزرگ با قاب بندی های زیاد نیز در نمای بناهای کلاسیک دیده می شود که در این بنا هم شاهد آن هستیم.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما