سالن کنفرانس پتروشیمی امیرکبیر

کارفرما

پتروشیمی امیرکبیر

نوع

اداریسالن کنفرانس

موقعیت مکانی

ماهشهر

متراژ (متر مربع)

100

سال طراحی

1398

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

فضاهای ادارات و سازمان‌ها بسیار متنوع هستند و باید با توجه به نیاز کارفرما و نوع خدمات، سازمان‌دهی فضاها را انجام داده و سبک مناسبی را برای دکوراسیون داخلی انتخاب کنیم. سالن کنفرانس یکی از فضاهای مهم ادارات و سازمان‌ها است و برای بازسازی و طراحی آن باید از یک تیم طراحی مجرب و حرفه‌ای که با اصول طراحی سالن کنفرانس آشنایی دارد کمک بخواهیم. طراحی سالن کنفرانس پتروشیمی امیرکبیردر ماهشهر توسط شرکت معماری شیپ انجام شده است. در ادامه توضیحات بیشتری از این پروژه خواهید خواند.

سبک طراحی داخلی

انتخاب سبک و رنگ غالب، از اولین قدم‌های طراحی سالن کنفرانس اداری  پتروشیمی امیرکبیر بوده است که توسط شرکت معماری شیپ انجام شد. سبک مدرن برای فضاهای اداری و به‌ویژه سالن‌های کنفرانس یکی از بهترین انتخاب‌ها است. از مشخصات این سبک می‌توان به سادگی، استفاده از فرم‌های هندسی مستطیل و مربع، خطوط مستقیم و رنگ‌های خنثی اشاره کرد.

در این پروژه بازسازی سالن کنفرانس، استفاده از فرم‌ها و قاب‌های مستطیلی مشهود است؛ طراحی میز سالن کنفرانس و صندلی با ویژگی‌های سبک مدرن مطابقت دارد؛ تزئینات اضافی در سالن به چشم نمی‌خورد و همه چیز در عین سادگی، زیبا و حرفه‌ای به نظر می‌رسد.

رنگ و متریال

انتخاب رنگ و متریال مناسب، یکی از مهم‌ترین بخش‌های طراحی داخلی است. رنگ انتخابی باید با کاربرد فضا هماهنگی داشته باشد. متریال نیز باید با توجه به کاربری محیط و میزان استفاده از آن انتخاب شود. در فضاهای اداری بیشتر بحث دوام متریال مطرح است. چرا که این فضاها پرتردد هستند و امکان آسیب دیدن کف و دیوارها بالا است.

ترکیب رنگ چوب تیره و روشن برای طراحی اتاق کنفرانس یکی از انتخاب‌های خوب است. این دو رنگ فضا را حرفه‌ای نشان می‌دهند. دیوارهای سالن کنفرانس با روکش چوبی روشن، معروف به وایت واش (white wash) کار شده است. رنگ قهوه‌ای تیره بر روی میز و سقف اتاق کنفرانس دیده می‌شود که ترکیب‌بندی بسیار جذابی ایجاد کرده است. میز اتاق کنفرانس با دو رنگ قهوه‌ای تیره و روشن کار شده است.

کف اتاق کنفرانس با موکت آنتی‌استاتیک یا ضدالکتریسیته پوشیده شده است. این نوع موکت فضایی عاری از شوک الکتریکی ایجاد می‌کند. موکت کف اتاق کنفرانس به‌صورت دورنگ کار شده است. زیر میز یک رنگ است و باقی فضا رنگ دیگری دارد. به این ترتیب، فضای نشستن و برگزاری جلسه در اتاق قاب گرفته شده است.

تجهیز سالن کنفرانس

برای طراحی و تجهیز سالن کنفرانس باید چند نکته را در نظر داشته باشیم که برخی از آن‌ها عبارتند از:

·         وسعت سالن کنفرانس

·         میزان استفاده از سالن کنفرانس

·         بودجه

تجهیزات اصلی اتاق کنفرانس میکروفون و نمایشگر است که بسته به وسعت فضا می‌توانیم تعداد آن‌ها را بالا ببریم یا از ویدئو پروژکتور و تجهیزات دیگر نیز استفاده کنیم. نمایشگر باید در محلی قرار گیرد که تمام افراد به خوبی به آن دید داشته باشند.

در طراحی دکوراسیون سالن کنفرانس پتروشیمی امیرکبیر، اتاق فرمان را در داخل سالن قرار داده‌ایم. تجهیزات به‌کار رفته در این سالن عبارت از یک ویدئو وال که روبروی صندلی مدیر قرار گرفته و میکروفون‌هایی است که به تعداد صندلی‌ها بر روی میز کنفرانس کار گذاشته شده‌اند.

تهویه و نور سالن کنفرانس

بحث تهویه در فضاهای عمومی همیشه مهم بوده است. هوای راکد و بدون جریان افراد را خسته و کلافه می‌کند. درست نیست که در یک جلسهٔ خیلی مهم، افراد در سالن مدام عرق پیشانی خود را پاک کنند یا با پوشهٔ مدارک خود را باد بزنند. تهویهٔ طبیعی نیز در فضاهای اداری امروزی کافی نیست. بنابراین لازم است یک سیستم تهویه مطبوع مناسب برای فضاهای مختلف دفتر کار در نظر داشته باشیم.

نورپردازی سالن کنفرانس نیز از مسائل بسیار مهم است. استفاده از نور طبیعی روز همیشه در اولویت است. اما باید در کنار آن یک سیستم نورپردازی اصولی نیز داشته باشیم. چه بهتر که بتوانیم با یک سیستم هوشمند میزان و شدت نور را در سالن کنترل کنیم تا حاضرین با آسایش بیشتری جلسه را دنبال کنند.

تهویهٔ سالن کنفرانس پتروشیمی امیرکبیر از طریق دریچه‌هایی انجام می‌شود که دور تا دور سقف کار گذاشته شده‌اند. همچنین پنجره‌هایی نیز در این سالن وجود دارد که بر روی آن‌ها کرکره‌های هوشمند کار کرده‌ایم. این پنجره‌ها علاوه بر امکان تهویهٔ طبیعی سالن در مواقع نیاز، برای تأمین نور طبیعی روز نیز بسیار مناسب هستند. سیستم هوشمند نورپردازی به کار رفته در طراحی و اجرای سالن کنفرانس  پتروشیمی امیرکبیر، باعث می‌شود که نور سالن کنفرانس همیشه در حالت مطلوب باشد.

آکوستیک سالن کنفرانس

وقتی بحث آکوستیک سالن کنفرانس مطرح می‌شود، بیشتر به متریال مصرفی فکر می‌کنیم. استفاده از متریال‌هایی که صدا را جذب می‌کنند مانند چوب، چوب‌پنبه و سایر متریال‌های متخلل در اینجا پیشنهاد می‌شود. در مرحلهٔ بعد فرم سقف و دیوارها مطرح می شود. همچنین در صورت وجود پنجره رو به خیابان و جریان ترافیک شهری، لازم است پنجره‌ها را دوجداره کار کنیم تا صدای مزاحم بیرون به داخل سالن منتقل نشود.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما