سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی

کارفرما

دانشگاه آزاد واحد مشهد

نوع

اداریسالن کنفرانس

موقعیت مکانی

مشهد

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1390

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

طراحی سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی مشهد

سالن اجتماعات، به عنوان محلی که در آن گروهی از افراد به منظور بحث و تبادل اطلاعات یا مشاهده برنامه در زمینه ای خاص و مشترک گرد هم می نشینند، جز لاینفک هر مجموعه اداری بزرگ محسوب می شود. سالن آمفی تئاتر، جدا از معنای لغوی و کاربرد سنتی آن، اکنون به شکل پیشرفته و مدرن به سالن های اجتماعات اطلاق می شود که از صحنه، پرده، امکانات و تجهیزات نمایش برخوردار باشند.

از جمله مواردی که باید در طراحی سالن آمفی تئاتر به آن توجه کرد: جنس دکوراسیون داخلی سالن، نوع صندلی و چیدمان صندلی‌ها، فاصله ردیف‌‌های صندلی، فاصله اولین ردیف صندلی از سن، ارتفاع سن، تعداد نفراتی که که در سالن به صورت همزمان به تماشای نمایش می نشینند، نورپردازی سالن، تجهیزات صوتی و آکوستیک سالن می‌باشد.

برای طراحی این سالن آمفی تئاتر، گروه طراحی شیپ سعی بر آن داشته تا همه این موارد را در طراحی این فضا به صورت اصولی و کاربردی مورد استفاده قرار دهد. برای نمونه، از جمله مواردی که تنظیم صوتی سالن آمفی تئاتر را از سالن‌های جلسات، کنفرانس و همایش تفکیک می‌کند استفاده از تجهیزات تخصصی نور و صوت متفاوت است. برای مثال در سالن آمفی تئاتر با توجه به نیاز پخش صدای کل مساحت سن در سالن، استفاده از میکروفن محیطی یا آمبیانس در این سالن الزامیست؛ در حالی که در سالن جلسات تلاش می‌شود تا پخش صدای محیط توسط بلندگوها حداقل گردد. صدا عاملی است که اغلب نادیده گرفته می شود، اما به همان اندازه که شما نیاز به دید خوب دارید نیاز به انتقال صوتی خوب نیز دارید.

از متریال های کاربردی دیگر در طراحی این فضا توسط گروه طراحان شیپ، متریال چوب است. در طراحی آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، توسط گروه طراحی شیپ سعی بر آن شده است تا برای بهبود خاصیت آکوستیکی پانل های چوبی آنها را بصورت شیاردار و سوراخدار و یا بصورت ترکیبی می سازند، استفاده شود. چوب قادر است صوت را جذب کرده و بعنوان عایق صوتی عمل کند. لذا در ساخت تخته های جاذب صوت از چوب و مشتقات آن استفاده گردیده است.

علاوه بر متریال چوب، داشتن متریال مناسب برای طراحی این فضا، مدنظر گروه طراحی شیپ بوده است.  بهترین کفپوش برای سالن آمفی تئاتر و کنفرانس به جهت آکوستیکی و عملکردی، موکت با مشخصات فنی ویژه اماکن پر تردد، کندسوز یا نسوز و آنتی استاتیک می باشد. حتماً پس از اجرای کفپوش می بایست در لبه پله ها مخصوصا در راهروها از نبشی لب پله ترجیحاً چراغ دار یا شبرنگی استفاده گردد.

در طراحی دکوراسیون این فضا نورپردازی از موارد دیگر حائز اهمیت بود. اصول طراحی سالن آمفی تئاتر باید همواره به بهترین شکل ممکن صورت بگیرد زیرا حضار درک بهتری از مطالب در زمان گوش دادن به سخنرانی ها و یا در اجرای مختلف، تصویر واضحی از سخنران داشته باشند. ایجاد محیطی با نور یکسان و متعادل و به حداقل رساندن فضاهایی است که در سایه قرار میگیرند.  

از اصول مهم و اساسی دیگری که در طراحی این فضا مدنظر طراحان ما  بوده است، صندلی مخصوص سالن های اجتماعات و آمفی تئاتر و نحوه چیدمان صندلی‌ها، فاصله ردیف آنها از هم، زاویه دید چشم و گردش سر از جمله مواردی بود که به آن توجه خاصی شد.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما