دندانپزشکی عسگری در انقلاب

کارفرما

خانم دکتر عسگری

نوع

بهداشتی درمانی

موقعیت مکانی

تهران، انقلاب

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1390

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

در حقیقت فضا صرفا، یک مکان با عملکرد های خاص نیست و طراحی آن منحصر به چگونگی جا نمایی اثاثیه میان چند دیوار نمی شود. ایجاد یک محیط مطلوب و کارآمد، تعاملی چند سویه است بین عناصر تشکیل دهنده یک فضا. افراد و اشیایی که با فضایی در ارتباط هستند و کارکردی که برای آن فضا در نظر گرفته شده است هریک دارای پارامترهای متعدد و متفاوتی برای شکل دهی صحیح و کارآمد آن پدید می آورند.

کلینیک دندان پزشکی فضایی است که دندان پزشکان و متخصصان این امر در رشته های متعدد بهداشت دهان و دندان در کنار یکدیگر جمع شده و در کنار هم به درمان بیماران می پردازند. مزیت این مراکز هرچند با تعداد پزشکان کم یا زیاد در یک مکان این است که فضا بازتر و منظم تر از یک مطب کوچک و معمولی محسوب می شود.

اما به هر شکل و تعداد که هر فضای مطب، پزشک نیاز داشته باشد یکسری فضاها به صورت عام در طراحی آنها باید در نظر گرفته شوند که از آن جمله می توان به  ورودی، فضای اداری، فضای انتظار بیمار، پذیرش و یا حتی اتاق یا بخشی برای بایگانی پرونده هر بیمار اشاره کرد که هریک نیازمند داشتن یک محیط زیبا و جذاب هستند تا بیمار از دیدن هربخش، احساس آرامش و اطمینان را داشته باشد. در ادامه در مورد طراحی داخلی یک مطب دندانپزشکی توسط شرکت معماری شیپ توضیحاتی خواهید خواند.

طراحی داخلی مطب دندانپزشکی مدرن

برای طراحی داخلی مطب دندانپزشکی بسیار شیک و مدرن، اولین قدم داشتن آگاهی کامل نسبت به دیاگرام ارتباط فضایی می باشد تا بتوان بدین وسیله مسیر حرکت یک بیمار به محض ورود به داخل مطب تا آخرین مرحله درمانی آن را مد نظر گرفت. برای داشتن صحیح این دیاگرام، قدم اول طراحی فضای ورودی و قسمت پذیرش است و این دو بخش به صورت کلی باید با یکدیگر در ارتباط باشند و جریان پیوستگی در طراحی این دو فضا حفظ شود.

طراحان شرکت معماری شیپ در طراحی کلینیک با توجه به آگاهی نسبت به این موضوع از رنگ های ملایم و ترکیب آن با سفید و استفاده از سطوح ساده و هندسه ای ساده و زاویه دار از رنگ جذاب چوب اقدام به طراحی این فضا کردند. بهره گیری از رنگ های روشن و سفید در طراحی مراکز درمانی بسیار مهم به نظر می آید زیرا با استفاده از این رنگ ها می توان به فضایی دلباز و روشن برای طراحی رسید تا بیماران در این طراحی داخلی مینیمال احساس آرامش بیشتری داشته باشند.

نحوه چیدمان در طراحی داخلی مطب دندانپزشکی

در میان طراحی تمام فضاهای درمانی، طراحی مطب دندانپزشکی اهمیت بسیاری دارد. زیرا بیماران مجبور هستند ساعات زیادی را در آنجا سپری کنند. برای اینکه در محیط مطب دندانپزشکی، طراحی موفقی صورت بگیرد باید سعی نمود تا از بهترین مبلمان راحتی، رنگ ها، نورپردازی ها و یا حتی چیدمان صحیح وسایل استفاده نمود تا از ایجاد دلهره و اضطراب در بیماران جلوگیری شود.

علاوه بر فضاهای عمومی هر مطب دندانپزشکی، طراحی اتاق کار نیز بسیار مهم و تاثیر گذار است. برای داشتن اتاق کار زیبا و ایجاد محیطی آرامش بخش، همیشه سعی می شود تا صندلی دندانپزشکی داخل اتاق کار را در مقابل پنجره و یا تابلویی زیبا و.... قرار دهند و طراحان داخلی شیپ نیز با در نظر گرفتن این اصول و اضافه کردن بارسیول (سقف های کشسان) با طرح آسمان در بالای سر بیمار تلاش نمودند تا خود را در محل قرارگیری آنها گذاشته، تا در صورت نگاه آنان به بالا یا رو به رو (پنجره) تصویری زیبا داشته باشند و از دلهره آنان کاسته شود.

تأثیر رنگ و نورپردازی در طراحی داخلی مطب

علاوه بر داشتن سیرکلاسیون صحیح، رنگ های مناسب روشن، داشتن المان های تزئینی برای اتاق کار و مبلمان راحتی برای بیماران و همراهان آنان، نورپردازی این فضاها نیز بسیار حائز اهمیت است. بنا بر نظر متخصصان، استفاده از نورهای غیر مستقیم برای تولید نورهای نامحسوس و نرم تر در طراحی مطب و کلینیک های دندانپزشکی، تغییرات چشم گیری در طراحی این فضاها به وجود خواهد آورد.

بی شک استفاده از نور طبیعی مناسب، نورپردازی مصنوعی خلاقانه و بازی با سایه روشن ها می تواند محیطی ریلکس تر را به بیماران اهدا کند و از اضطراب آنها بکاهد. در طراحی این مطب دندانپزشکی ما نیز تلاش نمودیم تا نور به طور مساوی در تمام محیط پخش شود و هیچ فضایی در سایه نباشد تا بدین وسیله هم تمرکز بیمار و هم تمرکز پزشک را برهم نزده باشیم. نور پردازی در داخل فضاهای درمانی چنان با اهمیت است که نبود نور کافی در این فضاها میتواند در کار پزشکان نیز تاثیر نامطلوبی بگذارد.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما