طراحی صرافی آراد

کارفرما

آقای اوتادی

نوع

اداری

موقعیت مکانی

تهران، سهروردی

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1389

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

گروه طراحی شیپ

امروزه دکوراسیون داخلی در تمامی ساختمان‌ها با کاربری‌های مختلف طراحی و اجرا می‌شود. بدون وجود دکوراسیون داخلی هیچ محیطی زیبا نخواهد بود و در صورت قرارگرفتن در آن محیط احساس خوبی در افراد به وجود نخواهد آمد. فضاهای تجاری نیز از این قضیه مستثنی نیستند. طراحی داخلی تجاری از جمله کارهایی است که دقت و توجه بالایی می‌طلبد. چرا که اصول و ضوابط خشکی بر آن حکم‌فرماست و باید از پیچیدگی‌های فعالیت روی این پروژه‌ها باخبر باشیم.

 شرکت معماری شیپ، سابقه بسیاری در زمینه طراحی داخلی با تیم طراحی و اجرای مجرب آن با این چالش‌ها به‌خوبی آشنا هستند. بهره‌گیری از خلاقیت، هنر و دقت لازمه یک تیم طراحی قوی است. در ادامه در مورد طراحی صرافی آراد که توسط همین شرکت انجام شده است، خواهید خواند.

اهمیت امنیت فضا در طراحی صرافی

طراحی صرافی نسبت به دیگر فروشگاه‌ها یا دفاتر کار اندکی متفاوت است. وجود ارز و یا حواله، جذابیت ظاهری فضا و استفاده بهینه با کارایی بالاتر از مواردی است که در طراحی داخلی صرافی باید در نظر گرفته شود.

وجود ارز یا اوراق بهادار در این مکان ایجاب می کند که طراحی بسیار متفاوتی با دیگر فضاهای اداری داشته باشیم. به این شکل که هنگام طراحی و یا ایده پردازی برای دکوراسیون داخلی صرافی باید نکات امنیتی را نیز در نظر گرفت. معمولا مدیران صرافی ها نسبت به امور حفاظتی آگاه هستند و به جز مسئله طراحی به تقسیم بندی فضاها و سیرکولاسیون پلان نیز اهمیت فراوان می دهند.

برای طراحی صرافی آراد، طراحان داخلی شیپ تلاش نمودند تا برای طراحی این دفتر کار هر دو مورد را مدنظر داشته باشند تا علاوه بر زیبایی ظاهری، اصول استاندارد امنیتی همراه با تجهیزات همراه با آن را نیز تامین و نصب کنند.

پارتیشن اداری و جداسازی فضاها

برای طراحی و بازسازی این دفتر صرافی، اولین قدم قراردادن پارتیشن در جلوی سرویس بهداشتی برای جلوگیری از دید مراجعه کنندگان به محض ورود به این واحد بود. برای ایجاد این پارتیشن، طراحان شیپ تصمیم به استفاده از دیوار شیشه ای گرفتند تا هم فضای انتظار که شامل مبلمان و دو میز می شد را تفکیک کنند و هم از آن به عنوان عنصری دکوراتیو برای نشان دادن لوگوی این دفتر کار استفاده شود.

پارتیشن اداری با امکانات متنوعی که به فضا ارائه می دهد امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. طراحی و نصب این پارتیشن ها باید توسط افراد متخصص در این زمینه انجام شود تا نتیجه کار رضایت بخش باشد.

طراحی سالن مراجعین صرافی

در بازسازی این دفتر کار، به جز مسئله تفکیک فضای ورودی از سرویس بهداشتی، مسئله ایجاد سالنی متفاوت و مدرن برای مراجعه کنندگان نیز بسیار حائز اهمیت بود. لازم بود این سالن نظر طیف وسیعی از مراجعه کنندگان را جذب کند. به جز مسئله جذب نظر مراجعه کنندگان، باید در نظر گرفت که کارمندان این محیط کاری، ساعات زیادی را در آنجا مشغول به کار هستند و باید محیطی را طراحی کنیم که باعث خستگی آنان نشود.

بی شک متریال های مورد استفاده جزو اولین موارد اصولی هستند که باید در نظر داشت، زیرا این متریال ها هستند که به محیط رنگ و لعاب خاص خود را می دهند و طراحی داخلی را از یک فضای بی روح و کسل کننده به یک فضای زیبا و جذاب مبدل می سازند.

طراحی سقف صرافی آراد

یکی از تغییرات عمده به کاربرده شده برای این فضا، تغییرات در طراحی و نورپردازی سقف آن بود. برای بازسازی و طراحی مجدد این فضا در قدم اول تصمیم به استفاده از سقف کناف به عنوان بهترین گزینه موجود برای این فضا گرفتیم. سقف کاذب کناف نوعی سقف کاذب است که در آن از پنل های گچی یا غیر گچی پیش ساخته استفاده می شود که توسط پروفیل های سرد نورد شده خاصی به سقف سازه متصل می شوند.

برای طراحی سقف کاذب به کاربرده شده در این دفترکار، تصمیم گرفتیم از کاغذ دیواری های طرح دار و سقف کناف دکوراتیو همراه با نورپردازی، برای ایجاد فضایی متفاوت استفاده کنیم. استفاده از این متریال ها این امکان را به ما داد که نه تنها ترکیب رنگ خوبی (کاغذ دیواری و سقف کناف) برای جلب نظر مشتری داشته باشیم، بلکه به وسیله نورهای مخفی و هالوژن های توکار استفاده شده برای طراحی، نورپردازی متفاوت نیز داشته باشیم.

طراحی بخش منشی و کارمندان

برای طراحی بخش منشی و کارمندان که در همان سالن اصلی قرار داشت، طراحان شیپ تصمیم به استفاده از شیشه دکوراتیو طلایی رنگ و نور مخفی برای زیباتر جلوه دادن این بخش گرفتند. علاوه براستفاده از رنگ های گرم برای کاغذ دیواری طلایی، شیشه دکوراتیو مشکی و کف لمینیت شده، تصمیم به استفاد از رنگ چوب برای میزهای ام دی اف و صفحه کورین روی آنها گرفتیم تا بدین وسیله فضای کارمندان را از خشکی و یکنواختی نجات دهیم.

بازسازی آشپزخانه و طراحی کابینت

از دیگر موارد تغییر یافته در این واحد اداری می توان به بازسازی دوباره آشپزخانه و طراحی کابینت های جدید برای آشپزخانه اشاره کرد. برای داشتن آشپرخانه مدرن تصمیم گرفتیم از کابینت های ام دی اف به همراه صفحه کورین سفید استفاده کنیم. به این شکل هماهنگی میان فضای اداری و این بخش نیز حفظ شد.

طراحی اتاق مدیریت صرافی

طراحی اتاق مدیریت بخش بسیار مهمی در طراحی داخلی اداری محسوب می شود. چرا که اتاق مدیریت باید نشان دهنده اعتبار شرکت بوده و شیک و جذاب طراحی شود. برای طراحی اتاق مدیریت ، موارد زیادی تغییر کردند. برای بررسی این تغییرات می بایست در ابتدا به سن این واحد اداری اشاره کرد، واحدی با بیش از 25 سال ساخت که تمامی فضاهای قبلی آن به صورت بسیار وحشتناکی موردتخریب قرار گرفته بود از جمله این تغییرات می توان به تغییر متریال کف برای هماهنگی آن با سایر فضاهای این واحد اشاره کرد.
لمینیت ها، کفپوش هایی هستند که نمای ظاهری آنها از طرح و نقش های چوب هستند و در نگاه اول شاید آنها را با الوارهای واقعی اشتباه بگیریم. ولی با کمی دقت به مصنوعی بودن آن ها پی می بریم. به جز رنگ بسیار زیبای این متریال و و گرمایی که به محیط می بخشد، استفاد از این متریال در کف می توان از میزا صدا بکاهد تا رفت و آمدها در این محیط بر تمرکز سایر افراد تاثیرگذار نباشد.

علاوه بر تغییرات کف می توان به استفاده از سقف کاذب کناف برای داشتن محیطی متفاوت در این فضا نیز اشاره کرد. استفاده از نورهای مخفی،MDF طرح چوب بر روی دیوار تلویزیون و استفاده از کاغذ دیواری با طیف رنگی نزدیک به آنها از دیگر موارد تغییر کرده در این اتاق بود. به لحاظ امنیتی بی شک در دفترکار صرافی و قسمت اداری آن، یک گاو صندوق نیز وجود دارد که کلیه اسناد و اوراق مورد نیاز را در آنجا قرار می دهند.

برای داشتن فضای این گاو صندوق تصمیم به استفاده از کمد دیواری موجود در اتاق مدیریت گرفتیم و از MDF رنگ چوب به عنوان کاوری برای پوشاندن درب خود گاو صندوق استفاده کردیم. بی شک ارباب رجوع، هنگام مراجعه به این فضا، انتظار دارند با محیطی متفاوت مواجه شوند. برای ایجاد این جذابیت از دیوار پشت میز مدیریت به عنوان دیواری دکوراتیو با متریال های متفاوت مانند کاغذ دیواری و سنگ Backlit استفاده کردیم. نورپردازی زیبا روی این دیوار جذابیت بصری را دو چندان کرده است.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما