شرکت FEJITA

133
شرکت FEJITA

کارفرما

آقای طاهری

نوع

اداری

موقعیت مکانی

تهران،تهرانپارس

متراژ (متر مربع)

120

سال طراحی

1399

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

شرکت معماری شیپ

این پروژه طراحی داخلی اداری ، با بازسازی فضایی به متراژ ۱۲۰ متر مربع در شرق تهران متعلق به شرکت FEJITA توسط تیم طراحی شیپ انجام شده است. کارفرما در نظر داشت که فضای کاری خود را از نظر ابعاد و عملکرد ارتقا دهد و برای این منظور از شرکت معماری شیپ کمک خواست.

در وهلهٔ اول طرح‌های اولیه به منظور بهبود فضا از نظر بهره بردن از نور طبیعی روز و گشایش فضاها پیشنهاد شدند. به این ترتیب بازسازی و تعمیرات اساسی در این دفتر کار با برچیدن دیوار و تغییر ابعاد فضای آشپزخانه و دفتر مدیریت آغاز شد.

آشپزخانهٔ بزرگی که در این دفتر کار قرار داشت، فضای زیادی را اشغال کرده بود و نیاز چندانی به آن احساس نمی‌شد. در حالی که اتاق مدیریت بسیار کوچک بود و گنجایش چندانی نداشت. به این ترتیب دیوار مشترک بین آشپزخانه و دفتر کار کوچک برداشته شده و طراحی داخلی اتاق مدیر در اتاق کنار آشپزخانه انجام شد. از آشپزخانه نیز فضای کوچکی در غالب یک مینی‌کیچن باقی ماند که برای این متراژ فضا کافی و مناسب است.

به منظور جداسازی فضاها و همچنین بهره بردن از نور طبیعی روز در طراحی داخلی دفتر کار از پارتیشن اداری بهره گرفته شد. اما پیش از آن لازم بود که جای پکیج‌ عوض شود. پس از تعویض محل پکیج از پارتیشن شیشه ای پروفیل آلومینیومی در بخش جلویی اتاق مدیریت استفاده شد. همچنین جلو آن فضایی به عنوان شوروم در نظر گرفته شد که برای نمایش محصولات شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

همهٔ ما به خوبی از تأثیر نور طبیعی روز در راندمان کاری و روحیهٔ فردی مطلع هستیم. در این پروژه طراحی دکوراسیون داخلی اداری ، با تخریب دیوار و استفاده از پارتیشن شیشه ای پروفیل آلومینیومی امکان انتشار نور به سالن از طریق پنجره‌های موجود در اتاق فراهم شد. به این ترتیب دیگر از فضای تاریک و کسل‌کنندهٔ سابق خبری نبود. از اهمیت فراوان نور طبیعی روز در طراحی داخلی اداری ، به همین نکته بسنده می‌کنیم که وقتی فضای کاری تاریک و کدر باشد، تمایل کارمندان به کار کمتر شده و زودتر خسته می‌شوند. کارها کندتر پیش می‌روند و به این ترتیب کارفرما روز به روز از فعالیت کارمندان ناراضی‌تر خواهد بود.

طراحی دکوراسیون داخلی اداری باید در جهت افزایش بهره‌وری کاری کارمندان و همچنین افزودن به اعتبار برند یا خدمات ارائه شده توسط شرکت انجام شود. در نظر گرفتن این قاعده‌ها و استانداردها به ما کمک می‌کند که فضایی دعوتگرا داشته باشیم که کارمندان کمتر در آن دچار خستگی یا اضطراب کاری می‌شوند.

پس از آن اختلاف ارتفاع موجود در سقف فضا باعث شد که برای تعویض جهت کانال کولرها اقدام کنیم. چرا که در آن حالت اجرای کناف سقف ممکن نبود. به این ترتیب از جمله کارهایی که برای بازسازی دفتر کار انجام شد می‌توان به برداشتن دیوار بین دفتر کار کوچک و آشپزخانه اشاره کرد که منجر به ایجاد دو اتاق بزرگ شد که از نور خوبی بهره‌مند هستند و آن را از طریق پارتیشن اداری به کل فضا انتقال می‌دهند. پس از آن لازم است توضیحاتی در مورد دکوراسیون داخلی اداری ارائه شود.

از آنجایی که حیطهٔ فعالیت این شرکت در زمینهٔ تولید محصولات اداری، آشپزخانه و ... است، لازم دانستیم ارتباطی بین فعالیت شرکت و طراحی داخلی دفتر کار ایجاد کنیم. در نظر گرفتن فضایی برای نمایش محصولات از جمله نیازهای اصلی طراحی دکوراسیون داخلی اداری بود.

رنگ غالب به کار رفته در طراحی داخلی اداری ، خاکستری است که رنگ باوقار و مناسبی است و با ماهیت مدرن و صنعتی فضا مطابقت دارد. همچنین مبلمان انتخابی در این دفتر کار همه دارای شخصیتی مدرن بوده و از تجملات اضافی در فضا اجتناب شده است. همانگونه که در نورپردازی فضاها هم شاهد اقدامات مدرن و زیبایی هستیم.

در واقع فضا نه چندان پر و شلوغ است و نه خلوت و مینیمال. گردش فضایی کارمندان و همچنین حریم خصوصی افراد به خوبی رعایت شده و سعی کرده‌ایم که از امکانات موجود حداکثر بهره‌مندی را داشته باشیم. نمونه‌اش پنجره‌های موجود در اتاق‌ مدیریت بود که نور را از طریق پارتیشن شیشه ای به باقی فضاها منتقل می‌کنند. همچنین لازم بود به منظور تکمیل نورپردازی فضا از نورپردازی مصنوعی استانداردی کمک بگیریم که در ساعات تاریکی هوا مفید باشد. برای این منظور بر روی کناف سقف هالوژن‌هایی نصب شده است که در ردیف‌هایی موازی، فضا را روشن می‌کنند. همچنین از نورپردازی خطی در لبهٔ دیوارها و ویترین شوروم بهره گرفته شده است.

برای کف دفتر کار موکت را در نظر گرفتیم که استفاده از این متریال، جزو ترندهای رایج چند سال اخیر برای طراحی و دکوراسیون داخلی اداری محسوب می‌شود. موکت متریالی نرم و جاذب صدا است. به این ترتیب افراد با تمرکز بیشتری می‌توانند به کار خود بپردازند و دیگر از صدای قدم زدن و برخورد صندلی‌ و اجسام روی زمین خبری نخواهد بود.

از دو رنگ موکت در طراحی داخلی اداری این دفتر کار استفاده شده است تا به این ترتیب علاوه بر ایجاد تنوع، به نوعی جداسازی نامحسوسی را در دفتر کار ایجاد کنیم. در فرایند بازسازی، طراحی و دکوراسیون داخلی اداری این دفتر کار که توسط شرکت معماری شیپ انجام شده است، امکان توسعهٔ شرکت و تغییرات آینده نیز پیش‌بینی شده است. گشایش فضاها و استفاده از پارتیشن اداری به جای دیوارهای صلب و سنگین، منجر به ایجاد مکانی دلباز و مدرن شده است که امکان فعالیت‌های متفاوتی در آن وجود دارد.

شرکت معماری شیپ با سابقهٔ خوبی که در زمینهٔ بازسازی و طراحی داخلی دفتر کار دارد، در کار طراحی و اجرا بسیار موفق عمل کرده است و نتیجهٔ کار به طور قطع تحسین‌برانگیز و متفاوت است.