مطب دکتر بهاری

164
مطب دکتر بهاری

کارفرما

آقای دکتر بهاری

نوع

بهداشتی درمانی

موقعیت مکانی

تهران، بلوارکشاورز

متراژ (متر مربع)

90

سال طراحی

1398

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

شرکت معماری شیپ

طراحی و دکوراسیون داخلی مطب پزشکی ، به عوامل مختلفی بستگی دارد. در ابتدا تخصص پزشک و حیطهٔ فعالیت او مهم است. برای مثال طراحی داخلی مطب ریه با طراحی کلینیک دندانپزشکی یا پوست و مو متفاوت است.

در نظر گرفتن سلیقه و خلقیات کارفرما در تمام پروژه‌های معماری و طراحی داخلی، اجتناب‌ناپذیر است. اما به طور کلی نیازهای اولیه تمام مطب‌های درمانی عبارتند از:

• قابلیت تمیز شدن آسان
• دسترسی‌های خوب
• جداسازی فضاها مطابق استانداردهای موجود
• بهره‌گیری از نور مناسب طبیعی و مصنوعی
• چیدمان اصولی اتاق انتظار، راهروها و فضاهای مورد نیاز
• بهره‌گیری از نشان‌های گرافیکی و بصری برای معرفی بهتر فضاها

طراحی داخلی مطب ریه

قبل از طراحی هر فضا، باید خصوصیات افرادی که قرار است در آن رفت و آمد داشته باشند را در نظر گرفت. در طراحی داخلی مطب دکتر بهاری، سعی شده است که فضا در عین سادگی دارای جذابیت‌های بصری بوده و امن و راحت به نظر برسد. این امر با بهره‌گیری از رنگ‌های گرم در کنار رنگ‌های خنثی، چیدمان اصولی فضا و نورپردازی مناسب محقق شده است.
همچنین در نظر گرفتن المان‌های مناسب برای معرفی فضا، آن را مورد اعتماد کرده و به پختگی آن می‌افزاید.

شناخت کاربرد فضا

می‌دانیم که شش یا ریه، مهم‌ترین عضو دستگاه تنفسی بدن انسان و دیگر موجودات است. در دنیای مدرن با توجه به مصرف بیشتر دخانیات، آلودگی هوا و انواع بیماری‌های ویروسی جدید، حفاظت از این عضو حیاتی مشکل شده است. بنابراین مراجعه به مطب پزشکان دارای این تخصص افزایش پیدا کرده است.
مطب پزشک ریه جایی است که افراد متفاوتی به آن مراجعه می‌کنند. لذا لازم است از لحاظ پاکیزگی به آن توجه شده و فضاهای معاینه و پذیرش به خوبی از هم تفکیک شوند.

دکوراسیون داخلی اتاق انتظار

اتاق انتظار بخشی جدایی‌ناپذیر از تمام مطب‌های پزشکی است. به نحوی که طراحی آن هویت کل فضا را تعیین می‌کند. استفاده از مبلمان راحت و دیزاین اتاق انتظار مطب از الزامات اساسی است. افراد بیمار باید در این فضا با آرامش منتظر مانده یا به فعالیت‌هایی مانند مطالعه کتاب و مجلات بپردازند.

امکانات و محدودیت‌ها در طراحی داخلی مطب

در نظر گرفتن تمام امکانات ساده‌ای که در تمام مطب‌ها وجود دارند ضروری است. در طراحی مطب دکتر بهاری سعی شده است که از تمام فضاها به بهترین شکل استفاده شود. چیدمان و طراحی ساده و بی‌تکلف همیشه راه حل خوبی است.

استفاده از رنگ‌ها و متریال

بهره‌گیری از رنگ، بافت و خواص ویژه‌ی متریال‌های متفاوت همیشه مورد توجه معماران و طراحان مختلف بوده است. رنگ‌های موجود در فضا باید دارای هارمونی بوده و در عین حال باعث یکنواختی و کسالت‌آور نباشند.

در طراحی مطب دکتر بهاری، همانطور که در تصاویر مشاهده می‌کنید، بیشتر از رنگ‌های خنثی بهره گرفته شده است. در کنار آن بافت‌های متفاوت دیوارها و کف جلوه زیبایی به فضا بخشیده است. توسی رنگی خنثی است و در طراحی مدرن بسیار کاربرد دارد. این رنگ در کنار اکثر رنگ‌ها زیبا به نظر می‌رسد و در بافت‌های متفاوت جلوه‌های منحصر به فردی ایجاد می‌کند.

در طراحی این مطب برای بیشتر سطوح و دیوارها از رنگ توسی استفاده شده و با تنوع بافت مصالح تنوع خوبی ایجاد شده است. همچنین با استفاده از بافت زیبا و رنگ گرم چوب در بخش کوچکی از فضا کنتراست جذابی به وجود آمده است. در واقع این کنتراست به استقلال فضایی یکپارچه اما با بخش‌های متفاوت کمک کرده است.

طراحی کف با سنگ‌های براق توسی رنگ، جلوه‌ای مدرن و امروزی به فضا داده است. در طراحی کف به ویژه در فضاهای درمانی باید نحوه تمیز کردن آن را نیز در نظر گرفت.

نورپردازی فضا

نورپردازی تمام فضاها مستلزم دانش و دقت طراحی است. در طراحی دکوراسیون فضاهای درمانی نور نقش بسیار مهمی دارد. باید توجه داشت که نور زیاد و مستقیم می‌تواند آزاردهنده باشد. همانطور که فضای تاریک، باعث کرختی و کسالت افراد می‌شود.

در وهله‌ی اول باید امکانات فضا در استفاده از نور طبیعی را در نظر گرفت. برای مثال در طراحی این مطب سعی شده است که تمام فضا استفاده حداکثر از نور طبیعی را داشته باشند. وجود پنجره‌های بلند سرتاسری در سالن انتظار و پشت بخش پذیرش، تا حد خوبی نیاز فضا به نور را تأمین کرده است.

همچنین تعبیه سقف کاذب و استفاده از نورهای مخفی در فضا، جلوه طبیعی خاصی به آن بخشیده است. رنگ نور مناسب برای فضاهای درمانی سفید است. چرا که همه چیز در این نور واضح‌تر به نظر رسیده و چشم کمترین آسیب را می‌بیند.

نورپردازی باید به نحوی باشد که تمام گوشه‌ها به وضوح دیده شده و فضا تمیز و شفاف به نظر برسد.

اهمیت جزئیات در طراحی و اجرای دکوراسیون مدرن

سادگی و عملکردگرایی از اصول مهم طراحی مدرن هستند. عدم تکلف فضا و استفاده نکردن از تزئینات بیهوده و زرق و برق‌های اضافی بسیار توصیه می‌شود. مبلمان مورد استفاده نیز در عین راحتی باید با فضا هماهنگی داشته باشد. توجه به دیتیل‌ها در کف‌سازی، سقف کاذب و نورپردازی و ... بسیار اهمیت دارد.

در واقع دقت به جزئیات در اجرا اهمیت پیدا می‌کند. باید نظارت داشت که همه چیز اصولی و با دقت انجام شود. برای مثال اتصالات قرنیزها، المان‌های جداکننده و نورهای مخفی باید با دقت و در زیباترین شکل ممکن اجرا شوند.

در طراحی این فضا از تمام امکانات موجود، به بهترین شکل استفاده شده است. بهره‌گیری از امکانات مدرن، متریال‌ها و سقف‌های کاذب به زیبایی فضا افروده است. همچنین نورپردازی فضا که قبلا به آن اشاره شد از تمام ویژگی‌های طراحی مدرن برخوردار است. استفاده از المان‌های جذاب و تابلوهای دکوراتیو، فضا را از یکنواختی در آورده و به شکل خوبی آن را معرفی کرده است.

دسترسی فضاها در دکوراسیون داخلی مطب

از آنجایی که در طراحی این مطب سادگی حرف اول را می‌زند، دسترسی‌ها نیز پیچیدگی خاصی ندارند. به علاوه مطب‌ها فضاهای کوچکتری نسبت به کلینیک‌های چندمنظوره دارند و همین امر باعث می‌شود همه چیز به صورت بالقوه ساده و در دسترس باشد.

با این همه استفاده از المان‌های خاص طراحی در جداسازی فضاها مؤثر است. در طراحی این مطب، همانطور که مشاهده می‌کنید، تمام بخش‌ها در عین داشتن هویت مستقل، با هم هماهنگی مناسب و هارمونی دارند.

شرکت معماری شیپ با سابقه عالی در طراحی دکوراسیون داخلی ، در این زمینه مورد اعتماد بوده و بهترین طرح‌ها را ارائه داده است.