دندانپزشکی بهار در خرم آباد

کارفرما

آقای دکتر عباسی

نوع

بهداشتی درمانی

موقعیت مکانی

خرم آباد

متراژ (متر مربع)

150

سال طراحی

1399

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

طراحی دندانپزشکی بهار در خرم‌آباد توسط شرکت معماری شیپ انجام شده است که در زمینه طراحی و مراکز درمانی تجربه خوبی دارد. در نظر گرفتن نیازهای کارفرما و امکانات پروژه از اولین اصولی است که در طراحی این سبک فضاها باید رعایت شود.

کادر درمان ساعات طولانی روز را در کلینیک به سر می‌برند و نیاز دارند در این فضا احساس آرامش داشته و کمتر خود را در محیطی بسته و ناراحت احساس کنند. همچنین بیماران با حضور در فضای درمانی معمولا دچار تنش و اضطراب می‌شوند، که در این مورد دکوراسیون داخلی کلینیک با سبکی دعوتگرا و صمیمی می‌تواند یاری‌رسان باشد. در ادامه توضیحات تیم طراحی را در مورد طراحی کلینیک دندانپزشکی بهار خواهید خواند.

طراحی فضای پذیرش و اتاق انتظار

به محض ورود به فضای کلینیک، طراحی میز پذیرش با سنگ گرانیت سیاه و طراحی جذاب و لوکس متناسب با دیگر المان‌ها در طراحی داخلی کلینیک دندانپزشکی خودنمایی می‌کند. نوارهایی از فلز طلایی رنگ نیز به کمک متریال‌های دیگر، جلوه‌ی بیشتری به فضای پذیرش بخشیده و آن را شاخص کرده‌اند. دیوار پشت میز پذیرش با المان‌های دکوری جذاب پوشیده شده و حس خوبی به بینندگان منتقل می‌کند. لوگوی نام کلینیک نیز با حروف طلایی رنگ بر روی دیوار کار شده است.

نورپردازی نیز در اینجا بسیار اهمیت دارد. به همین منظور ما از لوسترهای حلقه‌ای با ارتفاع‌های متفاوت بهره گرفتیم که حسی جذاب و لوکس را القا کرده و روشنایی ویژه‌ای به فضا می‌بخشند.
فضای انتظار با مبلمانی ساده و راحت، حس ناراحتی موجود در مکان‌های درمانی را خنثی کرده و آرامشی خاص به مراجعه‌کنندگان منتقل می‌کند. بهره‌گیری از رنگ‌های سفید و توسی با توجه به ویژگی ذاتی آنها در القای حس تمیزی و آرامش، باعث شده است فضا بزرگتر از اندازه خود نشان داده شود. نورپردازی این فضا امضای خاص خودش را دارد و به نوعی با المان‌های موجود در طراحی کلینیک چفت و بست اساسی پیدا کرده است.

در انتهای فضای انتظار، مکانی برای نگهداری گل و گیاه در نظر گرفته شده است که وجود آنها در طراحی داخلی کلینیک بسیار حیاتی بوده و آرامش خاطر را برای بیماران به ارمغان می‌آورد. دیوارها از جزئیات دکوراتیو ساده و جذابی برخوردار هستند که در عین القای حس آرامش، بسیار شیک و لوکس به نظر می‌رسند.

رعایت استانداردها و استفاده حداکثر از فضا در طراحی داخلی به خوبی رعایت شده است. ارتباطات فضایی نیز کاملاً واضح و روشن هستند. فضا دلباز و بزرگ به نظر می‌رسد و دسترسی‌ها بدون ابهام و ساده هستند. از این بابت ما با یک طراحی کلینیک خوب و حرفه‌ای مواجه هستیم.

طراحی اتاق درمان

یونیت‌های دندانپزشکی با تجهیزات مدرن و صندلی‌های راحت برای طراحی داخلی اتاق درمان در نظر گرفته شدند. با این حال بنا به درخواست کارفرما، اتاق درمان به صورت یکپارچه طراحی شد و یونیت‌ها در واحدهای بسته قرار نگرفته‌اند. به این ترتیب تمام بیماران در فضایی بزرگ و دلباز درمان را تجربه می‌کنند.

شاید این سبک طراحی خیلی رایج نباشد اما غیر اصولی نیست. چرا که تمام استانداردهای طراحی کلینیک دندانپزشکی با دقت در آن رعایت شده و چیدمان فضا دست و پا گیر و شلوغ نیست. کادر درمان و بیماران به راحتی می‌توانند در فضا رفت و آمد داشته و به انجام امور بپردازند.

فضای باز درمان، دست ما را در نورپردازی خلاقانه باز گذاشته است. به نحوی که در دیوارها و سقف جلوه‌های جذابی از نورپردازی قابل مشاهد است. در اینجا می‌توانیم بفهمیم گاهی در نظر گرفتن سلیقه و نیازهای کارفرما می‌تواند دریچه‌ی تازه‌ای از خلاقیت را باز کرده و امکانات بدیعی را در اختیار ما قرار دهد.

اتاق جراحی در مرکزیت فضای درمان

در مرکز فضای درمان اتاق جراحی وجود دارد که با شیشه‌های نیمه‌شفاف احاطه شده و کار جراحی به این صورت امری ساده و بدون درد به نظر می‌رسد. در طراحی کلینیک دندانپزشکی دکتر عباسی سعی شده است تمام پرده‌ها از بین رفته و همه چیز روشن و عیان باشد. شاید به این نحو نیز بتوان برعکس شیوه‌های موجود، اعتماد بیماران را به دست آورده و از ترس و اضطراب ناشی از فضای درمانی بکاهیم. با این حال همانطور که گفته شد این شیوه دکوراسیون داخلی کلینیک دندانپزشکی به طور کلی مرسوم نیست و در اینجا به درخواست کارفرما انجام شده است.

بیمار با ورود به این فضا خود را در محیطی متفاوت از دیگر فضاهای درمان احساس نخواهد کرد و بدین ترتیب کار جراحی در نظر او دشوارتر از دیگر اقدامات دندانپزشکی نخواهد بود. رابطه نزدیک بین بیمار و پزشک در سرتاسر طراحی کلینیک دیده می‌شود و سعی شده است از امکانات موجود نهایت استفاده را ببریم.

نورپردازی کلینیک

همانطور که گفته شد نورپردازی این کلینیک از طراحی داخلی آن جدا نیست و در تمام مراحل طراحی نوع نورپردازی فضا به خوبی در نظر گرفته شده است. قسمت انتظار و پذیرش کلینیک با انواع تجهیزات نورپردازی هالوژن و لوستر روشن می‌شود. در طراحی دندانپزشکی بهار، سعی بر آن بوده است که در هیچ فضایی گوشه تاریک و سایه وجود نداشته باشد و نورپردازی کلینیک با حالتی پخش و یکسان در تمام فضاها حس تمیزی و استریل بودن فضای درمان را دو چندان کند.

نورپردازی فضای درمان، بسیار خلاقانه و زیبا انجام شده است. تجهیزات نورپردازی دیواری به کمک چراغ‌های LED روی سقف آمده و فضا از نور یکنواخت و جذابی برخوردار است و هیچ گونه سایه مزاحمی دیده نمی‌شود.

رنگ در طراحی دندانپزشکی بهار

همه‌ی ما از تأثیر رنگ در طراحی داخلی و اثرات روان‌شناختی آن اطلاعاتی داریم. در فضاهای درمانی باید رنگ‌هایی انتخاب شود که با ویژگی‌های آن هم‌خوانی داشته باشد. رنگ‌های آرام و ملایم مانند سفید، خاکستری و آبی روشن در طراحی دکوراسیون داخلی کلینیک بسیار رایج هستند. چرا که علاوه بر القای حس تمیزی و پاکیزگی ذاتی فضاهای درمانی، به افراد احساس آرامش و اعتماد نیز می‌دهند.

در طراحی کلینیک دندانپزشکی بهار در خرم‌آباد نیز ما از رنگ‌های سفید و خاکستری در مقیاس بزرگ بهره گرفتیم. علاوه بر آن در جاهای خاصی مانند پذیرش، با آوردن رنگ‌های تیره سعی کردیم فضا را از یکنواختی نجات دهیم. استفاده از متریال فلزی طلایی به عنوان المانی دکوراتیو که به تجهیزات نورپردازی متصل می‌شود نیز باعث شده است فضا لوکس به نظر رسیده و جذابیت‌های بصری کلینیک افزایش پیدا کند.

به طور کلی در طراحی کلینیک بهار قصد ما ایجاد فضایی دلباز و آرام بوده که هر گونه محدودیتی را رد می‌کند. این کلینیک جایی است که بیمار و پزشک در کنار هم حسی جدید را تجربه کرده و در آرامش روند درمان را ادامه می‌دهند. طراحی کلینیک درست و اصولی باعث می‌شود که بیماران باز هم مایل باشند به پزشک مراجعه کنند و از نشستن در اتاق انتظار و وقت گذراندن در آن فراری نباشند.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما