سازمان بنادر و کشتیرانی

کارفرما

سازمان بنادر و کشتیرانی

نوع

اداری

موقعیت مکانی

تهران

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1387

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

فضای عمومی ساختمان تا حد زیادی، نماینگر موقعیت و سبک کار استفاده کنندگان از این ساختمان است. طراحی داخلی اداری و در کل محیط های عمومی و مشترک مانند لابی ساختمان های اداری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. لابی ها عموما با سقف های بلند در طبقه همکف قرار دارند و مراجعه کننده به محض ورود به هر ساختمانی، با این بخش برخورد می کند.

فضای لابی تنها برای دسترسی از خیابان نیست. بلکه در بعضی مجتمع های اداری، مراجعه کننده باید از فضای خیابان به فضای داخلی محوطه و از محوطه پس از گذراندن یک یا چندین نگهبانی به آن برسند. البته این سبک طراحی به ندرت اتفاق می افتد چون در این سبک طراحی، امنیت و زیر نظر گرفتن افراد مراجعه کننده بسیار اهمیت دارد. در واقع این سبک طراحی مختص فضاهایی است که به حفاظت خاصی احتیاج دارند.

در ادامه توضیحاتی در مورد طراحی داخلی لابی سازمان بنادر و کشتیرانی خواهید خواند. طراحی این لابی توسط شرکت معماری شیپ انجام شده است.

سبک طراحی لابی اداری

لابی تنها یک فضای تقسیم و انتظار نیست بلکه این بخش از ورودی مقدمه ای برای مهمان نوازی از مراجعین با استفاده از معماری داخلی آن است. فضاهای عمومی ساختمان مانند لابی تا حد زیادی نشان دهنده میزان اهمیت آن ساختمان می باشد و با توجه به جایگاه مهم سازمان بنادر و کشتیرانی در بندر انزلی، برای طراحی لابی اداری این شرکت، سبک کلاسیک را انتخاب کردیم.

معماری داخلی کلاسیک فضایی سرشار از اصالت و آرامش است و باعث لوکس و شیک نشان دادن بیشتر محیط می شود. این سبک طراحی جذابیت های منحصر به فرد خود را دارد. همانطور که در عکس های این پروژه می توان دید، دیوارهای گچبری، سقف های بلند، وسایل دکوری و تزئینی آنتیک، پرده های گران قیمت و طراحی قاب های چوبی کوچک برای درب های ورودی، آسانسور و یا سالن ها را می توان از عناصر اصلی در دکوراسیون سبک کلاسیک این پروژه نامید.

انتخاب رنگ ها در طراحی لابی کلاسیک

در طراحی کلاسیک و بخصوص در این پروژه، رنگ ها از مهم ترین عوامل در طراحی این سبک دکوراسیون محسوب می شوند. به همین جهت از رنگ های با وقار قهوه ای، بژ، کرم و طلایی حتی در ترکیب دو سنگ برای کف، یا کاغذ دیواری ها و پرده های استفاده شده دید. بدین وسیله توانستیم به این فضا رنگ و لعاب فاخر و مجلل ببخشیم.

متریال مورد استفاده در طراحی لابی

از دیگر نکات بسیار مهم و حائز اهمیت در طراحی لابی اداری میتوان به این نکته اشاره کرد که این فضا محل عبور و مرور همه کارمندان و مراجعه کننده های ساختمان است و محکم بودن کف پوش این فضا بسیار مهم است. برای انتخاب متریال کف این لابی از سنگ های کرم و قهوه ای رنگ استفاده کردیم. سنگ کف هم در مقابل ضربه های حمل بار مقاوم است و هم مطابقت کامل با ویژگی های بناهای سبک کلاسیک را دارد. البته در طراحی این پروژه داخلی، از سنگ به به عنوان دیوار پوش نیز استفاده کردیم.

بی شک فضای لابی بنا به نقش تقسیم و تفکیکی که در خود دارد، رفت و آمد در آن بیشتر از سایر مناطق دیگر است و به همین دلیل از المان های کلاسیک مانند سنگ زواری برنز برای دیوارهای این بخش استفاده کردیم تا بر ابهت و شکوه این فضا بیافزاییم.

طراحی سقف لابی اداری

از دیگر موارد مهم و اساسی در طراحی داخلی اداری به سبک کلاسیک، سقف آن است. طراحی سقف در لابی ساختمان های اداری بزرگ باید به گونه ای باشد که در خور مقیاس و سبک دکوراسیون آن باشد. استفاده از سقف کاذب همراه با گچبری به همراه رنگ طلایی برای پر زرق و برق نشان دادن فضا، اهمیت بسیار زیادی در طراحی این فضا داشت.

نورپردازی لابی کلاسیک

علاوه بر طراحی سقف، انتخاب یک روشنایی خوب و تاثیرگذار، کمک فراوانی به خلق یک محیط مطلوب می کند. وجود یک منبع نوری با شدت استاندارد در هر فضایی می تواند تاثیر مضاعف بر روی خودنمایی اشیاء و مبلمان داشته باشد و لوسترهای کلاسیک نمونه ای از یک منبع نور قوی هستند. لوسترها و دیوار کوب های کلاسیک دارای برند و فریم کریستال، استیل و برنج هستند و وجود این متریال ها می تواند در نورپردازی و انعکاس نور تاثیر بسیاری داشته باشند و فضا و سقف این بنا را از یک محیط ساده به یک فضای شیک کلاسیک تبدیل کنند.

اهمیت المان های دکوراتیو در طراحی لابی

اگر زیبایی دکوراسیون مدنظر باشد، نمی توان اهمیت حضور لوازم دکوری را در آن نادیده گرفت. لوازم دکوری به فضای لابی شکل و رنگ می دهند و ظاهر آن را شکیل تر می سازند. نکته ای که در رابطه با انتخاب لوازم دکوری و به کارگرفتن آنها در دکوراسیون لابی وجود دارد این است که، دکوراتیوها باید در تناسب شکل و سبک فضا باشند و در واقع باید تکمیل کننده زیبایی فضای لابی و دکوراسیون آن باشند.

در طراحی این لابی از سبک کلاسیک به عنوان سبکی با شکوه برای نمایش دادن جایگاه این فضای اداری مهم استفاده شد. پس بی شک لوازم دکوراتیو استفاده شده از جمله میز، گلدان ها و دیوارکوب های قرارگرفته در قاب های چوبی نیز باید با این سبک همخوانی داشته باشند.

علاوه بر هماهنگی بین لوازم دکوری استفاده شده در طراحی داخلی اداری سبک کلاسیک و بلاخص این فضای لابی، لازم بذکر است که در طراحی کلاسیک بیشتر المان ها به صورت جفت و یا حتی قرینه طراحی می شوند تا نظم بیشتری در محیط داشته باشیم و ما نیز در طراحی این فضا از گلدان ها، دیوارکوب ها و حتی قاب های چوبی استفاده شده نیز به همین صورت استفاده کردیم.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما