داروخانه دکتر آرمان

کارفرما

آقای دکتر آرمان

نوع

بهداشتی درمانی

موقعیت مکانی

لواسان

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1398

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه دکتر آرمان در لواسان

وقتی حرف دکوراسیون طراحی داخلی داروخانه می‌شود چه چیزهایی به ذهن شما خطور می‌کند؟ پیش‌خوان‌های ساده با شیشه‌هایی جلوی آنها، برش‌هایی که در آنها ایجاد شده برای ارتباط با مشتری، قفسه‌های دارو و مواد بهداشتی و ... اما اگر به داروخانه‌ها با طراحی مدرن مراجعه کرده باشید متوجه می‌شوید که چقدر همه چیز متفاوت است. و این تفاوت خوب است. چرا که قرار نیست همه چیز یکنواخت و کسل‌کننده باقی بماند. در ثانی وقتی پای ویژگی‌های مثبت در میان باشد، همیشه تغییر خوب است. در طراحی داخلی داروخانه دکتر آرمان نیز نهایت تلاش برای ساختن یک فضای مدرن و جذاب شده است. در ادامه بیشتر در مورد ویژگی‌های این طرح می‌خوانید.

دسترسی‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه

دسترسی در داروخانه‌ها مسئله بسیار مهمی است. قفسه‌ها ارکان اصلی طراحی دکوراسیون داخلی داروخانه را تشکیل می‌دهند. بنابراین در طراحی آنها باید ابتکار عمل به خرج داد. یعنی ردیف قفسه‌ها لازم نیست همه در یک جهت بوده و شکلی یکنواخت ایجاد کنند. به علاوه باید در نظر داشت که هم مشتری و هم فروشنده به داروها و اقلام بهداشتی دسترسی خوبی داشته باشند. تعبیه جزیره کاری هوشمندانه است.جزیره‌ها قفسه‌های بزرگی هستند که در وسط قرار می‌گیرند. آنها می‌توانند باز یا بسته باشند. همچنین ممکن است دارای دسترسی برای عموم بوده یا تنها توسط فروشنده قابل استفاده باشند. در هر حال دسترسی مشتری مخصوصا به اقلام آرایشی احساس اعتماد و راحتی به مشتری القا می‌کند. جهت قفسه‌ها باید به شکلی باشد که داروها و سایر لوازم در معرض نور مستقیم قرار نگیرند. در ادامه در مورد نحوه نورپردازی خواهید خواند.

تأثیر نورپردازی در طراحی داخلی داروخانه

نورپردازی در کل امری مهم است. چه فضا مسکونی باشد و چه اداری، به نور احتیاج دارد. چه بهتر که برای طراحی هر مجموعه‌ای استفاده حداکثری از نور طبیعی را در نظر بگیریم. وجود پنجره‌های سرتاسری در نما بسیار به نورپردازی فضا کمک کرده است. همچنین با ایجاد نیم‌طبقه، سقف بلندتر به نظر رسیده و فضا بسیار دلباز و روشن است. نور مصنوعی نیز در سقف توسط هالوژن‌ها و آویزهای سقفی تأمین می‌شود. همچنین وجود لوستر بزرگی در میانه سقف، علاوه بر جلوه زیبایی که دارد، نورپردازی این داروخانه را تکمیل کرده است. رنگ نور مناسب برای داروخانه سفید است. چرا که چشم را اذیت نمی‌کند و تمام لکه‌ها و عیوب در زیر آن نمایان هستند. این نور به فضا حس تمیزی داده و طبیعی‌تر به نظر می‌رسد.

تأثیر رنگ در طراحی داخلی داروخانه

درست است که رنگ سفید نماینده بهداشت و سلامت است. این رنگ در طراحی داخلی کلینیک‌ها، داروخانه‌ها و دیگر فضاهای بهداشتی کاربرد زیادی دارد. چرا که فضا را روشن‌تر و تمیزتر نشان داده و حس بهتری به افراد منتقل می‌کند. در طراحی داروخانه دکتر آرمان نیز از زیبایی‌های رنگ سفید بهره گرفته شده است. سفید در کنار رنگ توسی، جذابیت مدرنی به وجود آورده است. همچنین کنتراست این رنگ‌ها با مشکی فضا را از یکنواختی نجات داده است. رنگ‌های خنثی مانند توسی در بافت‌های متفاوت، جلوه‌های جذابی دارند. این رنگ‌ها در کنار رنگ‌ سبز گیاهان تزئینی به شکل اعجازانگیزی زیبا به نظر می‌رسند.

نقش متریال‌ها در طراحی داخلی داروخانه

متریال‌های مورد استفاده در طراحی داخلی مدرن تنوع بسیاری دارند. از انواع سنگ‌ها گرفته تا روکش‌‌های پلاستیکی و فوم‌ها، تمام این‌ها در فضاهای مختلف می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند. تایل‌های بزرگ خاکستری، مشکی و سفید، تمام متریالی است که در طراحی داخلی این داروخانه مورد استفاده قرار گرفته است. نمای شیشه‌ای سرتاسری باعث شده است که تمام فضای داخلی از بیرون نمایان باشد. همین قضیه اهمیت طراحی را نشان می‌دهد. قفسه‌های بزرگی که در سرتاسر فضای داروخانه کشیده شده‌اند بافت یکدستی دارند و به شکل دیوارهایی کاربردی عمل کرده‌اند. سادگی طراحی مدرن در تمام جنبه‌های طراحی این فضا مشهود است.

استانداردهای طراحی داخلی داروخانه

دقت به ضوابط و استانداردهای معماری در طراحی تمام مجموعه‌ها الزامی است. داروخانه نیز مکانی است که رفت و آمدهای زیادی در آن اتفاق می‌افتد. محل تحویل نسخه و گرفتن داروها جایی است که معمولا در ساعاتی از روز شلوغ می‌شود. به ویژه در ماه‌های سرد سال و شیوع بیماری‌های فصلی. قفسه‌ها با توجه به ابعاد استاندارد انسانی باید طراحی شوند. یعنی دسترسی به آنها برای تمام افراد امکان‌پذیر باشد. همچنین تدبیری باید اندیشید که برای محصولات با کمبود فضا مواجه نشویم. خوشبختانه این داروخانه از فضای باز خوبی برخوردار است و جای مانور برای طراحی زیاد بوده است. در برخی داروخانه‌ها به علت کمبود فضا، قفسه‌ها را کنار پنجره‌ها قرار می‌دهند که این اصلا توصیه نمی‌شود.

سیرکولاسیون و تهویه هوا

داروخانه باید سیرکولاسیون و تهویه خوبی داشته باشد. از طرفی سازماندهی فضایی باید به نحوی باشد که کاربری‌ها دچار تداخل نشوند. برای مثال بخش خدمات بهداشتی و آرایشی از بخش دارو و ارائه نسخه فاصله داشته باشد. تهویه مطبوع در داروخانه مهم است. لازم است در فصول گرما و سرما افراد از شرایط جوی بد در امان باشند. وجود مکان‌هایی برای نشستن در زمانی که کارمندان در حال جمع‌آوری داروها هستند الزامی است. رعایت فاصله اجتماعی نیز از ضوابطی است که در مکان‌های عمومی این‌چنینی از این به بعد باید رعایت شود. بخش‌های گوناگون باید واضح و مشخص باشند. برای این منظور می‌توان از نشانه‌های گرافیکی متفاوت بهره گرفت. فرد برای خریدهای متفاوت از بخش‌های مختلف و مراجعه به صندوق نباید دچار سرگردانی شود. تمام بخش‌ها باید مشخص باشند. به نحوی که با یک سر چرخاندن بتوانیم بفهمیم اوضاع از چه قرار است.

استندهای تبلیغاتی و لوازم دکوراتیو در دکوراسیون داخلی داروخانه

وجود استندهای تبلیعاتی برای معرفی محصولات بهداشتی نیز از تدابیری است که در طراحی داخلی داروخانه باید در نظر گرفت. این استندها در ابعاد مختلف با توجه به اندازه فضا ساخته شده و اجرا می‌شوند. وجود گیاهان مختلف در فضا، حس طراوت و آرامش به آن منتقل می‌کند. داروخانه‌ها مکان‌هایی هستند که لازم است پاک و تمیز بوده و آرامش‌بخش باشند. در طراحی داخلی این داروخانه نیز از ویژگی مثبت گیاهان در زیبایی و حس خوب بهره گرفته شده است. علاوه بر آن وجود این گیاهان سبزرنگ، فضا را از یکنواختی نجات داده و جان تازه‌ای به آن بخشیده است. شرکت معماری شیپ با سال‌ها تجربه در زمینه معماری و طراحی داخلی، به خوبی از پس طراحی این داروخانه برآمده است. به نحوی که زیبایی‌های بصری آن مورد توجه تمام افراد قرار می‌گیرد.
صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما