کلینیک پوست و مو گاندی

کارفرما

خانم دکتر احمدی

نوع

بهداشتی درمانی

موقعیت مکانی

تهران، گاندی

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1393

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

گروه طراحی شیپ

امروزه با مدرن شدن سبک زندگی، افراد بیشتری به کلینیک های پوست و زیبایی مراجعه میکنند و از آنجا که معمولا مراجعه به این کلینیک ها جنبه درمانی ندارد و بیشتر بحث زیبایی مطرح میباشد، علاوه بر تخصص و دستگاههای پیشرفته، طراحی کلینیک نیز تاثیر چشمگیری در جذب این افراد دارد.

طراحی داخلی کلینیک و مطب باید به نحوی انجام شود که افراد در مواجهه با آن احساس آرامش داشته و ترس و اضطراب از آنها دور شود. در سبک های طراحی قدیمی تنها عملکرد فضا مطرح بود و اندک تلاشی برای جذابیت بصری فضا و راحت بودن آن انجام نمی شد. امام امروزه اقدامات زیادی انجام می شود تا فضاهای درمانی آن حالت سرد و ترسناک گذشته را نداشته باشند.
کلینیک پوست و موی گاندی نمونه خوبی برای نشان دادن نقش مهم دکوراسیون داخلی و چیدمان در فضاهای درمانی است. طراحی داخلی این کلینیک توسط شرکت معماری شیپ انجام شده است. در ادامه توضیحات طراحان را خواهید خواند.

کانسپت طراحی کلینیک گاندی

برای طراحی داخلی فضا، بهتر است از یک کانسپت که مفهوم خاصی از فضا ارائه میدهد استفاده کرد. داشتن ایده و مفهوم به طراحی هویت بخشیده و روند کار را مشخص می کند. باید بدانیم از فضاها چه انتظاراتی داریم و چه اقداماتی می توانیم در جهت بهبود آنها انجام دهیم. کاربری فضا، فرم ساختمان، جهت گیری و بسیاری عوامل دیگر در طراحی داخلی دخیل هستند.

در پروژه طراحی کلینیک پوست و مو گاندی، ایده اصلی از بافت پوست گرفته شد که به شکل روزنه های نامنظم نور بر روی دیوار و سقف به صورت پراکنده دیده می‌شوند. اجرای این ایده باعث شده است که فضایی با کیفیت بصری بالا و صمیمی برای بیماران ایجاد شود. همچنین با در نظر گرفتن نوع خدمات ارائه شده توسط کلینیک، زیبایی را در اولویت قرار داده و سعی کردیم فضایی پر از نشاط و شور جوانی داشته باشیم.

انتخاب رنگ

همانطور که میدانیم، استفاده از رنگ‌های روشن مناسب ترین انتخاب برای کلینیک‌ها هستند. با این حال باید تمهیداتی در نظر بگیریم که فضا خیلی یکنواخت و خسته کننده نشود. بهره گیری از رنگ های شاد و یا مصالح طبیعی مانند چوب می تواند ایده ی خوبی باشد. اما در هر صورت باید روشنی و پاکیزه به نظر رسیدن فضا را در اولویت قرار دهیم.

در طراحی کلینیک زیبایی از سفید و خاکستری روشن استفاده شده است. همچنین با بهره گرفتن از رنگ سبز و زرد فضا را گرم کرده و از سردی رنگ سفید کاستیم. با ایجاد یک فلاور باکس سرتاسری و تابش نور زرد از زیر پنل دیواری بر روی گیاهان سبز، فضا لطیف تر شده و توانستیم دیوار روبروی فضای انتظار را از بقیه مجموعه متمایز کنیم.

نقش المان های دکوراتیو

در طراحی داخلی مدرن، سعی بر این است که فضا ساده و خلوت باشد و با طرح های مینیمال محیطی جذابیت ایجاد شود. شلوغی و تزئینات باعث می شود فضای کلینیک گرفته شده و آرامش کافی را نداشته باشد.

در پروژه طراحی داخلی کلینیک پوست و مو گاندی، با اعمال تغییراتی جزئی در قسمت ورودی و سالن انتظار، دیوارها را به شکل قابهایی طراحی کردیم که در قسمت بالا و پایین آن نور مخفی به دیوار بتابد و در واقع در پایین دیوار بخشی به شکل یک باکس نور دیده شود. از طرف دیگر برای اینکه دیوارها خالی نباشند و رنگ‌های سرد درحجم زیاد بیننده را خسته نکنند، با استفاده ازن صب تابلوهای ساده با تاچ های رنگی غیر خنثی به طور مثال زرد یا سبز که دارای سطح انرژی بالایی هستند، فضا را دوست داشتنی و جذاب کردیم. در طراحی کانتر پذیرش، سعی شد تا از فرم های منحنی استفاده شود که به فضا تعادل، نرمی و آرامش ببخشد و برای هماهنگی با این فرم ها، مبلمان انتظار و میز آن نیز با همین فرمت انتخاب شد.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما