بازسازی منزل نبیونی

کارفرما

آقای نبیونی

نوع

مسکونی

موقعیت مکانی

تهران، پاسداران

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1389

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

گروه طراحی شیپ

طراحی و بازسازی منزل مسکونی آقای نبیونی

با پیشرفت معماری و توجه بیشتر مردم به کاربرد و اهمیت آن، طراحی داخلی نیز اهمیت بیشتری پیدا کرد. معمولا معماری داخل خانه های مختلف تا سال ها دستخوش تغییرات گسترده قرار نمی گیرد ولی با گذشت زمان، ساکنین منازل تصمیم به بازسازی و به روز رسانی آن می کنند. از این رو استفاده از طراحی مدرن و استفاده از ایده های به روزتر در معماری داخلی خانه ها می تواند تا سال ها زیبایی خانه را بیمه کند. در میان گزینه های مختلف در بازسازی، طراحی دکوراسیون داخلی خانه های ویلایی، با توجه به موجود بودن فضاهای باز بیشتر نسبت به آپارتمان ها، همیشه از جذابیت بالاتری برا ی طراحان برخوردار بوده است .

یکی از نمونه پروژه های بازسازی شده توسط گروه طراحی و معماری داخلی شیپ، بازسازی منزل آقای نبیونی بوده است. این ویلا با بیش از 30 سال قدمت، دارای طراحی و سبک ساخت خود بود، که در گام اول برای تهیه نقشه ها و برداشت از فضای آن اقدام شد. ویلایی قدیمی با متراژ بیش از 270 مترمربع در منطقه پاسداران که به صورت کامل داخل آن بازسازی شد تا از سبک قدیمی آن به سبک نئو کلاسیک برسیم.

در طرح قدیم این ویلا به محض ورود، با سالن پذیرایی مواجه می شدیم. با توجه به درخواست ساکنین دیواری در آن جا بنا شد تا ساکنین از privacy بیشتری برخوردار باشند. همچنین گروه طراحی و معماری شیپ، پا از این موضوع فراتر گذاشته و به این تیغه کاربردهای دیگری نیز اضافه کردند که می توان کمد جا کفشی، آیینه تزیینی و فضای دکوراتیو بیشتر را از آن جمله شمرد .

از دیگر تغییرات اساسی در بازسازی این منزل می توان به سقف و طراحی متفاوت آن اشاره کرد. پیش از این، سقف این بنا به صورت شیروانی با شیب نسبتا زیادی بود که از ارتفاع 5 متر به ارتفاع حدود 3 متر کوتاه می شد و نورگیری (پاسیو) در وسط این ساختمان برای داشتن نور بیشتر برای راهروی ساکنین تعبیه شده بود. باتوجه به درخواست ساکنین برای کانال کشی دوباره و به روز رسانی سیستم مکانیکی این فضا، برای پوشش کانال کشی و مخفی سازی آن سقف آن نیز دستخوش طراحی  مجدد قرار گرفت. استفاده از گچبری، رابیتس کاری، استفاده از پتینه و نقاشی های سقفی از موارد قابل توجه سقف این منزل بود تا با خصوصیت های فرهنگی و هنری ساکنین آن همخوانی داشته باشد. همانطور که در تصاویر بالا مشاهده می کنید قابل به ذکر است که طراحان شیپ با پوشاندن بخشی از سقف، این امکان برای آنها محیا شد تا از نورهای مخفی، هالوژن و در فضاهای بلندتر از لوستر های طلایی رنگ بزرگ و بلند استفاده کنند.

اگرچه طراحی سقف مجدد برای این ساختمان اتفاق بزرگ و جالب توجهی به نظر می آید، ولی با توجه به ارتفاع سقف و وجود پنجره های سقفی دسترسی به پرده ها، یکی از معضلات اساسی و چالشی برای ساکنین بود. بدین منظور و برای از بین بردن این معضل، با هماهنگی کارفرما تصمیم گرفتیم از سیستم هوشمند یا همان smarth home برای پرده های خانه استفاده کنیم تا با این روش باعث ایجاد رفاه بیشتر ساکنین شده باشیم. ممکن است این سوال در ذهن شما مطرح شود که خانه هوشمند یا سیستم هوشمند خانگی چیست؟ خانه هوشمند به سیستمی اطلاق می شود که در آن ساکنین خانه قادر هستند تا بدون نیاز به حضور در خانه یا فضای مورد نظر، روشنایی، درجه حرارت ،صدای موسیقی و یا حتی باز و بسته بودن پرده ها را به روش های مختلف و از راه دور کنترل نمایند. در پروژه منزل نبیونی، این سیستم هوشمند کاربرد بیشتری از یک سیستم معمولی داشت زیرا با توجه به سبک قدیمی و بزرگ بودن این خانه دسترسی ها و سیستم گرمایش و سرمایش آنها نیز به صورت هوشمند درامد و آنها را با تغییرات بسیار عمده ای رو به رو کرد.

در طراحی مدرن معمولا بیش از یک یا چند متریال زیبا و پر انرژی برای ایجاد فضایی با هیجان بیشتر استفاده می شود تا محیط خانه را از یکنواختی خارج کند و شور و هیجان خاصی به فضا بدهد. بدین منظور گروه طراحی و معماری شیپ سعی بر آن داشته تا با استفاده از کاغذ دیواری های امریکایی در طرح ها و رنگ های مختلف، فضای خانه را از یکنواختی و بی روح بودن خارج کند. همانطور که می دانید چوب و رنگ آن گرمای خاصی به محیط می دهد و باعث ایجاد شوق و هیجان بیشتر در فضای خانه می شود. بنابراین، علاوه بر استفاده از این تم رنگی در کاغذ دیواری، برای سقف آن از باکس هایی از جنس چوب با زنجیره های فلزی برای آویزان کردن آنها در فضای نهارخوری استفاده کردیم تا هم فضا را گرم تر جلوه دهند و هم از آنها به عنوان عنصری برای نورپردازی استفاده شود.

علاوه بر تغییرات در سقف و دیوارهای این منزل ویلایی، کف آن نیز دستخوش تغییراتی شده است. استفاده از سرامیک ایرانی بزرگ با طرح های بسیار زیبا و جذاب برای بازسازی این فضا استفاده شد. البته قابل به ذکر است که دلیل اصلی این تغییرات، سیستم گرمایشی قدیمی این ساختمان بود. سیستم قدیمی گرمایشی رادیاتور در این ساختمان جوابگوی آرامش و راحتی ساکنین آن نبود، بدین منظور از سیستم گرمایشی نوین در زیر کف استفاده کردیم. استفاده از این سیستم ها نه تنها در آزادی عمل در دکوراسیون داخل منازل تاثیر بسیاری دارند، بلکه حتی در ثبات و یکنواختی کردن حرارت در کل فضا نیز تاثیر بسیار شایانی دارند.

شاه نشین در معماری ایرانی به مکانی گفته می شود که در شمال اندرونی قرار گرفته و آفتاب خور است. تمام تعاریفی که از شاه نشین شد به معنای واقعی کلمه بوده ولی در طراحی مدرن تمام نکات آن رعایت نمی شود و بیشتر از نام آن یاد می شود. ولی با توجه به موجود بودن این فضا در خانه و نیاز به بازسازی آن تصمیم گرفتیم تا از گچبری های مدرن و نورهای مخفی برای زیباتر جلوه دادن آن استفاده کنیم تا ساکنین بتوانند در هنگام ورود مهمانان از این فضا برای پذیرایی بیشترین بهره را ببرند. علاوه بر تغییرات در کف و سقف این قسمت از منزل، از گوشه دیواری ورودی این فضا برای تعبیه کردن شومینه دکوراتیو اتانولی استفاده کردیم تا تلفیقی از سبک مدرن با وسایل دکوراتیو کلاسیک را در این فضا داشته باشیم. به صورت معمول در گذشته، شومینه به عنوان وسیله گرمایشی در منازل کاربرد فراوان داشته ولی با توجه به مدرن شدن ساختمان ها و نیاز به آرامش بخش بودن فضای خانه در عصر حاضر، شومینه ها به صورت دکوراتیو در ابعاد کوچکتر طراحی می شوند. شومینه های الکل سوز یا اتانولی، نسل جدیدی از محصولات مدرن دکوراتیو، فانتزی و لوکس می باشند که با ایجاد شعله هایی طبیعی، نامنظم و چشم گیر فضای آرام بخش و زیبایی را مهیا می سازند. این شومینه ها، علاوه بر دارا بودن شعله های طبیعی، نامنظم و چشم گیر فضای آرام بخش و زیبایی را مهیا می سازند. این شومینه ها، علاوه بر دارا بودن شعله های طبیعی، مشکلات شومینه های سنتی  از جمله اشغال فضا، خطر گاز گرفتگی و هزینه های بالای نصب  یا نگه داری را نداشته و با داشتن ظاهری مدرن جایگاه ویژه ای به دکوراسیون خانه می دهند.

از دیگر موارد عمده و تغییر یافته در پروژه منزل نبیونی، آشپزخانه و فضای اطراف آن است. بنا به سبک قدیمی این ساختمان، فضایی که به آن مطبخ گفته می شود برای شست و شو و دور نگه داشتن ظروف کثیف از جلوی چشم مهمان طراحی شده بود. باتوجه به در دید نبودن این فضا، ساکنین درخواست نمودند تا این فضا به همان صورت قبلی باقی بماند ولی در جلوی آن آشپزخانه ای دیگر به حالت دکوراتیو طراحی می شود تا هم از فضای خانه بیشترین کاربری را داشته باشند و هم به راحتی و آرامش ساکنین کمک بیشتری کرده باشد. بدین وسیله، گروه معماری شیپ، تصمیم به طراحی آشپزخانه ای مدرن به همراه جزیره ای با گاز تک شعله برای ایجاد فضای صبحانه خوری در این فضا گرفت. برای طراحی کابینت های این آشپزخانه از ام دی اف روکش طبیعی چوب راش به همراه صفحه کورین استفاده شد. برای زیباتر جلوه دادن این آشپزخانه گروه طراحی شیپ از پتینه کاری که شامل طرح های بسیار زیبا مثل طرح چوب برای زیبا سازی کابینت ها استفاده کرد تا ساکنین هم حس مدرن بودن را درخود احساس کنند و هم حسی از گذشته خانه در کنار آن داشته باشند.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما