کارگو ایران ایر

کارفرما

آقای مهدوی

نوع

اداری

موقعیت مکانی

فرودگاه امام خمینی

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1390

تیم طراحی

گروه طراحی شیپ

تیم اجرایی

گروه طراحی شیپ

طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی و پارتیشن اداری کارگو ایران ایر

جداسازی فضاها در طراحی داخلی اداری یکی از چالش هایی است که با آن روبرو هستیم. در برخی شرکت ها کارفرما نیاز به فضایی دارد که در عین داشتن بخش های مجزا و دارای حریم خصوصی مشخص، بتوان به آنها اشراف داشته و فعالیت ها را زیر نظر داشت. طراحی و اجرای پارتیشن اداری سال ها است که برای این هدف انجام می‌شود. شرکت معماری شیپ نیز که سابقه‌ زیادی در زمینه طراحی داخلی اداری دارد، در پروژه شرکت کارگو تمام دقت و سلیقه را به کار برده است.

جداسازی فضاها با پارتیشن اداری

مدیران و سرپرستان بخش های اداری، دفاتر کاری یا شرکت ها برای تفکیک و جداسازی بخش های مختلف دفتر کار، اقدام به پارتیشن بندی می کنند تا با استفاده از آنها بتوانند از تمامی فضای کار استفاده کنند.

استقبال زیاد مدیران شرکت ها و ادارات از پارتیشن اداری سبب شده است که یک صنعتی مجزا و جداگانه در کنار مبلمان اداری با نام پارتیشن اداری ایجاد گردد.
در علم معماری به تمامی اجزایی که یک فضا را از هم جدا می کند پارتیشن می گویند و انواع پارتیشن در معماری با انواع اندازه ها و متریال های گوناگون ساخته می شود. البته مواردی هست که باید در استفاده از پارتیشن و کیفیت آن همیشه مدنظر گرفت.

یکی از نکات مهم در طراحی فضای محیط کار، فراهم آوردن شرایطی است تا کارمندان از تنش ها و مزاحمت های ناشی از رفت و آمدها در محیط کار در امان باشند، که این امر بدون استفاده از پارتیشن بندی مناسب و با کیفیت در محیط کار میسر نخواهد شد.

انواع پارتیش اداری

به جز ایزولاسیون فضا ها، دکوراسیون اداری می بایست بسیار زیبا و کاربردی باشد تا از ایجاد فضایی بی روح جلوگیری شود. استفاده از پارتیشن بندی در ابعاد گوناگون، بسته به نیاز کاربرد آن است. ارتفاع پارتیشن اداری در مدل های مختلف کاملا اختیاری بوده و می توان با توجه به نیاز، از پارتیشن دو جداره با ارتفاع مناسب استفاده کرد.

به طور مثال در فضاهایی که می خواهند فقط حریم کاری پرسنل مشخص شود ولی آنها بتوانند در مواقع لازم با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، می توان از پارتیشن دوجداره کوتاه استفاده کرد. به طوری که کارکنان در هنگام ایستادن یکدیگر را ببینند. در این حالت معمولا ارتفاع 1 تا 1.5 متر استفاده می شود. در مواقعی که نیاز به دیوار داشته باشیم و هدف جداسازی کامل فضاها باشد و کاربران نیاز به حریم خصوصی داشته باشند، باید ارتفاع پارتیشن ها ی دو جداره را تا سقف ادامه داد تا فضا ها دارای یک دیوار کامل شوند بدین منظور در طراحی و اجرای پارتیشن اداری کارگو ایران ایر، گروه طراحی شیپ از پارتیشن دو جداره با فریم اکسترود شده آلومینیومی به عنوان جداکننده ای دو جداره استفاده کرد که هم عایق صدا و هم راهی برای جداسازی فضا ها است.

انتخاب پارتیشن متناسب با نوع فضای اداری

پارتیشن اداری در تفکیک فضاهای اداری نقش بسزایی دارند. بهترین گزینه در طراحی داخلی فضای اداری داشتن یک سالن بدون هیچ گونه جدا کننده و یا به عبارت دیگر دفتر کار Flat می باشد. ولی در طراحی این سالن با توجه به ابعاد آن، این جداسازی اجتناب ناپذیر به چشم می آمد.

این فضا در سوله ای بسیار بزرگ و در قسمتی از بخش اداری فرودگاه امام خمینی (ره) قرارداشت و بنا به درخواست کارفرما (ایران ایر) تصمیم به استفاده از پارتیشن بلند از جنس پروفیل آلومینیوم رنگ آنادایز برای جداسازی فضا ها از هم گرفتیم.

این پروفیل ها همگی به زمین پیچ می شوند تا استحکام آنها نیز مدنظر گرفته شود و این مرحله از کار باید به صورت کامل بعد از نازک کاری انجام شود.

پارتیشن اداری با شیشه سندبلاست شده

شیشه جزو اصلی ترین ساختار پارتیشن اداری است و به دلیل شفافیت بالایی که دارد در پارتیشن بندی، از جایگاه ویژه ای برخوردار است و به طراح این امکان را می دهد که بتواند در قسمت دلخواه، پارتیشن نصب کند. به این ترتیب هم فضا از نور کافی برخوردار خواهد بود و هم فضای خصوصی از عمومی جدا می‌شود.

بدین منظور برای حفظ نور و نگه داشتن حریم خصوصی کارمندان تصمیم به استفاده از شیشه ها و درهای شیشه ای سند بلاست (sandblast glass) شده گرفتیم.

در طراحی این پروژه از شیشه سندبلاست یا همان مات کردن شیشه برای جلوگیری از دیده شدن فضا داخلی استفاده کردیم. تا هم به زیبایی شیشه و طرح دار بودن آن بیافزایم و هم بتوانیم نور بیشتری را به داخل فضا جذب کنیم.

تدابیر امنیتی در طراحی پارتیشن اداری

امنیت در طراحی ساختمان اداری حرف اول را می‌زند. باید به بازشوها دقت داشته و در مکان‌های لازم از ابزار ضد سرقت استفاده کنیم. در این پروژه نیز برای درب های شیشه ای تفکیک کننده سعی بر آن داشتیم تا از قفل و دستگیره هم جنس با پروفیل های آلومینیومی استفاده کنیم تا در مواقع نبود کارکنان در این بخش از فرودگاه امام خمینی (ره) ارباب رجوع توان ورود به داخل دفاتر کار را نداشته باشد.

پارتیشن چوبی و جذابیت‌های بالقوه‌ی آن

همچنین برای حفظ زیبایی معماری این فضا، در طراحی این پارتیشن سعی شد تا از متریال MDF و رنگ جذاب چوب به عنوان یک عنصر زیبا برای جذب مردم و همچنین آرامش کارکنان استفاده شود.

چوب متریال طبیعی و جذابی است که در طراحی داخلی اداری کاربرد زیادی دارد. استفاده از آن باعث می شود فضا از یکنواختی و بی روحی خارج شده و حس زندگی و صمیمیت به آن القا شود. پارتیشن اداری چوبی طرفداران زیادی داشته و در محیط های کاری بسیار رایج است. اما طراحی آن سلیقه و دقت بالایی می طلبد. باید بدانیم در هر فضا چه چیزی مناسب است. و این کار یک تیم طراحی و اجرای خوب و حرفه ای مانند شرکت معماری شیپ است که امکانات و محدودیت های فضا را شناخته و با توجه به آن اقدام به طراحی می کند.

مراحل اجرای پارتیشن اداری

طراحی و اجرای پارتیشن در ساختمان های اداری، مراحل خاص خود را دارد. طراحی پارتیشن تنها به یک مرحله ختم نمی شود و باید پس از طراحی و هماهنگی با کارفرما، چک سایز نهایی صورت بگیرد و سپس بعد از ساخته شدن و بسته بندی به محل سایت حمل شود.

نصب پارتیشن، آخرین مرحله در اجرای یک فضای داخلی محسوب می شود و باید بعد از اتمام تمامی مراحل صورت بگیرد. در طراحی و اجرای این پروژه، گروه طراحی و اجرای دکوراسیون داخلی شیپ تلاش نمود تا همه این مراحل به بهترین نحو ممکن برای ایجاد جلب رضایت کارفرما صورت بگیرد.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما