ویلا اخلاقی در نمک آبرود

کارفرما

آقای اخلاقی

نوع

ویلا

موقعیت مکانی

نمک آبرود

متراژ (متر مربع)

سال طراحی

1398

تیم طراحی

شرکت معماری شیپ

تیم اجرایی

طراحی ویلا در شهرهای شمالی کشور در حال حاضر بسیار چالش‌برانگیز است. از ساخت و سازهای بی‌رویه و شهرک‌ها و آپارتمان‌ها گرفته تا تخریب زمین‌های زراعی و جنگل‌ها، تمام این‌ها از عواملی است که نمی‌توان نادیده گرفت.با این حال هنوز هم می‌توان با در نظر گرفتن تمام جوانب، طراحی معماری اصولی و قابل قبولی را ارائه داد.

ویلاها از جمله فضاهایی هستند که افراد زمان‌های متفاوتی از سال را برای استراحت و تفریح در آن سپری می‌کنند. لذا باید ویژگی‌های یک مکان جذاب برای تفریح را داشته و در کنار آن از جذابیت بصری برخوردار باشند.

یک طراحی زیبا علاوه بر اینکه باعث به فروش رسیدن بهتر ویلا می‌شود، به زیبایی محیط اطراف نیز کمک کرده و آسیبی به آن نمی‌رساند. طراحان و معماران بسیاری کوشیده‌اند بهترین طرح‌ها را در جهت زیباسازی مراکز تفریحی و گردشگری ارائه دهند.

در این میان شرکت معماری شیپ با سابقه بسیار در زمینه معماری و طراحی داخلی ، نمونه‌هایی از طراحی ویلا ارائه داده است که در نوع خود شایسته تقدیر هستند. طراحی ویلا نمک آبرود یکی از کارهای معماری این شرکت است که در ادامه بیشتر در مورد آن خواهید خواند.

طرح اولیه و کانسپت ویلا

پس از بررسی سایت و امکانات موجود برای طراحی ویلا لازم است طرح اولیه را ارائه دهیم. طرح اولیه، تمام ایده‌های طراح از فرم و حجم ساختمان گرفته تا چیدمان فضای داخلی را در بر می‌گیرد. در نظر گرفتن این موارد در طرح اولیه الزامی است:

- ویلا دوبلکس خواهد بود یا دارای نیم‌طبقه و یا صرفاً در یک طبقه طراحی می‌شود.

- دسترسی‌ها چگونه خواهند بود.

- چگونه شیب و توپوگرافی زمین را در اختیار طراحی قرار خواهیم داد

- آیا بنای ما از لحاظ فرمی و بصری با محیط اطراف دارای هماهنگی خواهد بود یا خیر.

در طراحی این ویلا از المان‌های طراحی ویلا مدرن استفاده شده است. در کنار آن به کار بردن ویژگی‌های معماری سنتی ناحیه شمال کشور مانند سقف‌های شیب‌دار و تراس و پنجره‌های بزرگ، به طراحی اصالت خاصی بخشیده است.

همانطور که گفته شد طراحی ویلا در نمک آبرود انجام شده است که اماکن توریستی و تفریحی کشور محسوب می‌شود. بنابراین لازم بود در طرح اولیه زیبایی‌شناسی و تشخص بنا مورد بررسی قرار گیرد. حجم کلی بنا متشکل از مکعب مستطیل‌هایی با ایجاد فضاهای پر و خالی است. طراحی سقف شیب‌دار این ویلا به نحوی است که در عین مدرن و خاص بودن، نیازهای ذهنی ما را از چگونگی شمایل یک ویلا تأمین می‌کند.

بعد از طرح اولیه نوبت به تهیه نقشه‌های معماری می‌رسد. باید در نظر داشت که ضوابط طراحی ویلا در مناطق مختلف متفاوت است. طراحی باید با در نظر گرفتن تمام امکانات و محدودیت‌ها انجام شده و تأمین‌کننده تمام نیازهای ساکنین باشد.

نقش تراس‌ها و بازشوها در طراحی ویلا

همانطور که می‌دانیم معماری سنتی ایران وابسته به اقلیم است. در شمال کشور اغلب بناها با فاصله از سطح زمین ساخته می‌شدند تا از ورود نم و رطوبت به داخل بنا جلوگیری شود. همچنین پنجر‌ه‌های بلند و تراس‌های وسیع برای سیرکولاسیون هوا و جریان هوا در فضای داخلی و نجات ساکنین از هوای شرجی متداول بوده است.

در طراحی ویلا نمک آبرود نیز این جوانب به نحوی لحاظ شده‌اند. ویلا دوبلکس طراحی شده و چند پله از سطح زمین فاصله دارد. تراسی در طبقه اول به چشم می‌خورد که علاوه بر زیبایی در نما، نقش خوبی در تهویه و استفاده ساکنین از هوای آزاد و مناظر زیبا دارد.

طراحی بازشوها و پنجره‌ها نیز بسیار هوشمندانه انجام گرفته است. به نحوی که علاوه بر عملکرد خوب، به زیبایی طراحی ویلا نیز کمک کرده است. استفاده از خطوط ساده و پنجره‌های سرتاسری و با کمترین قاب از مشخصه‌های طراحی ویلا مدرن است. در طراحی این ویلا نیز این ویژگی‌ها در نظر گرفته شده‌اند. به طور کلی بنا با الهام از معماری سنتی شمال ایران، تمام ویژگی‌های معماری مدرن را دارد.

طراحی نمای ویلا

طراحی نما یکی از الزامات مهم در طراحی معماری است و خود بحث پیچیده‌ای دارد. نمای ویلا در واقع معرف آن است. چرا که اولین چیزی است که در نگاه اول توجه افراد به آن جذب می‌شود و می‌تواند معیاری برای انتخاب و خرید آن باشد.

از آنجایی که تمام الزامات طراحی به هم وابسته و در ارتباط هستند، لازم است که تمام آنها توسط یک طراح یا تیم طراحی انجام شوند. به نحوی که همه چیز با هم هماهنگی کامل را داشته باشد. وقتی طراحی ویلا مدرن انجام می‌دهیم، باید از ابتدا تمام مراحل طراحی را با هم پیش ببریم. به این شکل هویت بنا از همان طرح اولیه مشخص می‌شود و می‌توان فهمید در آخر چه چیزی خواهیم داشت.

باید بدانیم انتظارات ما از نمای ورودی و اصلی بنا چیست و در جهات دیگر چه امکانات و محدودیت‌هایی داریم. لحاظ کردن سلیقه و نیازهای کارفرما در پروژه معماری نیز از چالش‌های طراحی است. برای مثال ممکن است فردی نما به سبک کلاسیک در نظر داشته باشد و شخصی دیگر به المان‌های مدرن علاقه نشان دهد.

در طراحی ویلا نمک آبرود از المان‌های طراحی مدرن به خوبی استفاده شده است. حجم کلی بنا سادگی معماری مدرن را دارد. ایجاد شکستگی‌ها و فضاهای پر و خالی به جذابیت نما افزوده است و این جذابیت با یک نورپردازی خوب و حرفه‌ای در نما کامل می‌شود.

نکته مهم دیگر در طراحی نمای ویلا رعایت دقیق جزئیات در اجرا است. به طور کلی توجه به جزئیات در تمام مراحل اجرا الزامی است. انتخاب متریال نیز از دیگر چالش‌ها است. در وهله اول باید اقلیم پروژه را مد نظر قرار دهیم. بعد از آن تطبیق بنا با فضای مجاور مطرح می‌شود که موضوع مهمی است. در نهایت طراح با سلیقه و امکاناتی که در دست دارد به طراحی نما می‌پردازد.

نقش نورپردازی در طراحی ویلا

نورپردازی همان قدر که در طراحی داخلی مهم است، در طراحی ویلا و فضای خارج آن نیز اهمیت دارد. بدون نورپردازی، متریال‌ها و سطوح قابل دیدن نیستند و نما معنایی ندارد. در طول شب که هوا تاریک است باید بتوانیم نما را تشخیص داده و زیبایی‌های آن را درک کنیم. همچنین به این شکل دسترسی‌ها مشخص شده و ورودی ویلا تعریف می‌شود.
نورپردازی در طراحی ویلا نمک آبرود به زیبایی بنا افزوده است. ایجاد نورهای مخفی در سقف تراس‌ها و چراغ‌هایی در دیوار ورودی محوطه، بنا را در ساعات تاریک شاخص کرده و بر اهمیت آن افزوده است.

صفحه اصلیمقالاتپروژه‌هاتماس با ما